Jocurile video, efecte benefice pe termen lung. Cum modifică mintea
Jocurile video din copilărie ar putea îmbunătăți memoria pe termen lung.
Jocurile video din copilărie ar putea îmbunătăți memoria pe termen lung.
Prea mult zahăr ar putea duce la complicații neurologice.
Contrariați de diferitele simptome ale pacienților de Parkinson, cercetătorii danezi au descoperit că sunt, de fapt, două tipuri de boală.
Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea spune că pentru o minte sănătoasă ai nevoie de câteva lucruri esențiale.
Alzheimerul și demența ar putea fi confundate ca una și aceeași boală. De fapt, alzheimerul este un tip de demență.
Somnul este la fel de important ca și mâncarea, spun cercetătorii, Lipsa somnului poate duce la probleme de sănătate ale creierului.
Specialiștii susțin că femeile cu o perioadă de reproducere mai lungă ar prezenta un risc crescut de demență la bătrânețe.
Cercetătorii au găsit circuitul din creier responsabil pentru insomnie, dar și că are un rol important asupra sistemului imunitar.
Dopamina este substanța chimică a creierului care ne permite să simțim fericire, plăcere, euforie, impuls, motivație și concentrare.
Deficiența de vitamina B1 este un factor cheie în dezvoltarea unei boli crunte la persoanele care consumă alcool, arată un nou studiu.
Un medicament intens utilizat la persoane vârstnice s-a constatat că ar crește de patru ori riscul de a face boala Alzheimer.
Ciupercile din intestin care sunt legate de riscul crescut de Alzheimer pot fi reduse printr-o anumită dietă!
Viteza de mers mai lentă și declinul cognitiv ar fi legate, susține un studiu.
Cercetătorii au analizat dacă există o legătură între persoanele cu tulburări de somn și riscul de a face boala Alzheimer.
Un studiu recent arată că cinci alimente, consumate în cantități mari, sunt legate de un risc scăzut cu aproape 40% de a face demență.
Riscul de accident vascular cerebral ischemic poate fi prezis cu ajutorul unui calculator online.
Acizii grași Omega-3 din pește pot proteja creierul împotria daunelor produse de poluare.
Un nou studiu asupra efectelor poluării asupra sănătății a arătat modul în care este afectat creierul copiilor din cauza particulelor fine.
Persoanele care prezintă amețeli atunci când se ridică în picioare au un risc crescut de a dezvolta demență, arată un nou studiu.
Greutatea corporală are un impact surprinzător și alarmant asupra modului în care funcționeză creierul, au constatat cercetătorii.