Care sunt cele mai bune alimente pentru a slăbi: greșeala frecventă pe care o fac vegetarienii, când vor să slăbească

Angela Sabău |
Data publicării:

Alimente     FOTO unsplash
Alimente FOTO unsplash

Iată care sunt cele mai bune alimente care ne ajută să slăbim și ce greșeli sunt frecvente la persoanele care renunță la carne, ca sursă principală de proteină.

Dietele vegetariene se bazează pe fructe, legume, nuci, semințe și cereale integrale, astfel că o dietă bogată în fibre și nutrienți va avea mai puține calorii și, prin urmare, poate duce la pierderea în greutate.

Studiile arată că o dietă vegetariană poate fi o modalitate eficientă de a pierde în greutate, dar, desigur, beneficiile unei diete vegetariene ar putea fi anulate dacă alegeți alimente și mese pline de carbohidrați rafinați sau alimente foarte procesate.

Deci, iată care sunt cele mai bune alimente pentru a slăbi

O serie de alimente pot susține scăderea în greutate ca parte a unei diete controlate de calorii, dar nu există niciun aliment specific care, de la sine, să ajute în mod magic la pierderea în greutate.

Adevărata cheie a pierderii în greutate este să ai un echilibru între alimente care conțin toți nutrienții de care are nevoie corpul.

Și cel mai bun aliment pentru scăderea în greutate este un amestec de alimente din aceste grupuri, indiferent dacă mâncați carne și pește sau sunteți vegetarieni sau vegani:

fructe și legume

amidon integral

lactate cu conținut scăzut de grăsimi (sau alternative)

proteină

grăsimi nesaturate

În cele din urmă, pierderea în greutate se referă la calorii. Caloriile pe care le consumați trebuie să fie mai mici decât consumul de calorii dacă doriți să slăbiți.

Totuși, uneori vegetarienii iau în greutate și nu înțeleg de ce. Iată care este explicația:

Dacă urmăriți caloriile, este posibil să aflați că mâncați mai multe calorii decât ar trebui.

Iată câteva dintre principalele motive pentru care dieta vegetariană ar putea să nu aibă ca rezultat pierderea în greutate la care sperați:

Consumați prea mulți carbohidrați rafinați

Pâinea, pizza și pastele par a fi o opțiune vegetală, mai ales atunci când mâncați afară. Cu toate acestea, aceste alimente nu conțin suficiente fibre pentru a vă menține sătul. Așadar, este mai probabil să simțiți foamea din nou la scurt timp. Alegeți carbohidrați mai sănătoși și complexi, atunci când este posibil.

Mănâncă porții mari

Nu vă lăsați convinși că alegerea vegetariană „sănătoasă” înseamnă că puteți alege porții mai mari. Acest lucru poate duce la creșterea în greutate și poate fi contraproductiv atunci când încercați să slăbiți.

Nu mâncați suficiente proteine

Aceasta poate fi o provocare pentru cei care renunță la a se baza pe carne ca sursă principală de proteine.

Dacă nu mâncați suficiente proteine, este posibil să nu vă simțiți sătul și atunci veți avea mai multe șanse să mâncați din nou, crescând aportul de calorii.

Mâncarea este o parte absolut esențială a planului de slăbire. Dar merită să verificați și dacă nivelurile de activitate sunt suficiente.

Pierderea eficientă în greutate are nevoie ca organismul să aibă un deficit caloric. Prin urmare, creșterea nivelului de activitate va însemna că ardeți mai multe calorii și creați un deficit mai mare, care va duce la pierderea în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel