Ceaiul de cacao, beneficii. Cum să îl prepari. De ce este mai bun decât laptele cu cacao

Ceaiul de cacao poate părea ceva ciudat, dar are multiple beneficii.
Ceaiul de cacao nu este o băutură ciocolatieră standard. Nu există zaharuri sau siropuri în ceaiul de cacao - doar apă fierbinte infuzată cu coji de cacao.
Fără toate ingredientele în exces ale ciocolatei moderne și ale bomboanelor, ceaiul de cacao este o băutură fără vinovăție pe care o puteți folosi pentru a vă începe ziua în locul cafelei. Savurează-ți băutura fină și dulce cunoscând aceste trei beneficii principale pentru sănătate ale consumului de ceai de cacao și simte-te mulțumită în timp ce îți răsfeți corpul cu ceva care este atât gustos, cât și bun pentru tine!
Ceaiul de cacao, conținut ridicat de antioxidanți
Corpul tău efectuează mereu acte de echilibru pentru a menține o stare de sănătate bună. Unul dintre numeroasele sale acte de echilibrare implică lupta constantă dintre radicalii liberi și antioxidanți. Dacă organismul dumneavoastră creează prea mulți radicali liberi și nu are suficienți antioxidanți pentru a-i echilibra, puteți ajunge la o stare de stres oxidativ care poate deteriora celulele și accelera procesul de îmbătrânire.
Ceaiul de cacao este o sursă savuroasă de antioxidanți care vă mențin sănătatea atât a celulelor, cât și a pielii. Consumul acestuia o dată pe zi va ajuta organismul dumneavoastră să controleze echilibrul dintre radicalii liberi și antioxidanți, stimulându-vă sistemul imunitar și prevenind efectele dăunătoare pe care le poate avea o abundență de radicali liberi.
Ceaiul de cacao, băutură fără calorii
Pentru că nu există aditivi în ceaiul de cacao, nu există nici calorii de care trebuie să vă faceți griji. Cu zero calorii, puteți lua în considerare consumul de ceai de cacao în timpul unui post, în timpul meselor sau chiar înainte de culcare. Veți obține toate beneficiile principale pentru sănătate ale consumului de ceai de cacao fără zaharurile și amidonul pe care le conțin alte băuturi cu ciocolată. Teobromina din ceai ajută, de asemenea, la stimularea metabolismului, favorizând o pierdere sănătoasă în greutate fără dezavantajele cofeinei.
Stimulează starea de spirit și energia fără cofeină
Cofeina are multe efecte secundare nedorite, de la anxietate la dureri de cap și migrene. Pentru unii oameni, consumul de cofeină a format o dependență nesănătoasă - fără ea, aceștia pot experimenta simptomele de sevraj. Cafeaua și multe tipuri de ceaiuri conțin cofeină care poate continua acest atașament nesănătos, chiar și atunci când sunt consumate în cantități mici, notează Micacao.
Cu toate acestea, ceaiul de cacao organic nu conține cofeină. În schimb, conține teobromină - un alcaloid natural, mai blând, care oferă un efect energizant și de ridicare a dispoziției similar cu cel al cofeinei, fără aspectele negative. Ceșcuța dvs. delicioasă de ceai de cacao vă va ajuta, de asemenea, starea de spirit prin eliberarea de endorfine, cum ar fi:
- Anandamidă
- Serotonină
- Fenetilamină
- Dopamină
Prin asocierea ceaiului fierbinte de cacao cu propria rutină de reducere a stresului, îți va fi mai ușor să te menții calm în mijlocul tensiunii din viața de zi cu zi.
Ingrediente
- 2 linguri de pudră de cacao crudă
- 2 căni de apă
Opțional:
- un vârf de cuțit de nucșoară măcinată
- un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată
- 1 frunză de dafin
- zahăr din nucă de cocos sau miere crudă, după gust
- lapte de migdale după gust
Mod de preparare
Într-o cratiță mică, aduceți apa la fierbere.
Dizolvați pudra de cacao în apa clocotită pe aragaz.
Se amestecă timp de 2 minute sau mai mult, la foc mediu-mare.
Dacă doriți, adăugați lapte de migdale pentru o consistență mai cremoasă.
Vezi și: Perimenopauza, afecțiunea care apare în jurul vârstei de 40 de ani. Ce schimbări se produc
Rețetă picantă
Într-o cratiță mică, aduceți apa la fierbere.
Dizolvați pudra de cacao în apa clocotită pe aragaz.
Se amestecă timp de 2 minute sau mai mult, la foc mediu-mare.
Adăugați zahărul din nucă de cocos (sau mierea), nucșoara, scorțișoara și frunza de dafin. Gătiți încă 2 minute pentru a permite condimentelor și zaharurilor să se amestece.
Se strecoară într-o cană.
Adăugați lapte de migdale pentru o consistență mai cremoasă, potrivit Lisa Mosconi, medic nutriționist.
-
-
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
-
-
Compușii din ciocolată ar putea încetini îmbătrânirea18.09.2025, 12:22
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.