Cinci fructe conțin mai mult potasiu decât o banană. Consumă-le zilnic

Cinci fructe conțin mai mult potasiu decât o banană, de aceea trebuie să le incluzi în meniul tău zilnic.
Pentru a evita o serie de probleme de sănătate, trebuie să consumi mai des cinci fructe, care conțin mai mult potasiu decât o banană. Este vital să rămâi hidratat și să reînnoiești, în mod constant, sărurile minerale care se pierd odată cu transpirația, mai ales dacă faci sport. Atunci când transpiri, organismului îi lipsesc elementele esențiale pentru supraviețuire, precum sodiul, magneziul și potasiul.
Nivelul scăzut de potasiu în sânge poate provoca probleme precum slăbiciune, oboseală, spasme și crampe musculare, probleme digestive (constipație), palpitații și chiar dificultăți de respirație.
Super alimentele care accelerează metabolismul. Consumă-le pentru rezultate fabuloase
Înainte de a recurge la suplimente alimentare, poți include în alimentație produse bogate în potasiu, precum peștele, nucile și bananele. Dar există alte cinci alimente care sunt o sursă nebănuită de potasiu.
Avocado. Doar o jumătate de avocado (aproximativ 100 de grame) conține 487 de miligrame de potasiu, adică aproximativ 10% din necesarul zilnic. Din păcate, totuși, acest fruct este foarte caloric și bogat în grăsimi, așa că trebuie să fii prudent când îl consumi
Kiwi. Ca și avocado, 100 de grame de kiwi conține mai mult potasiu decât o banană: 400 mg / 100 grame față de 350 mg / 100 grame.
Spanacul este o sursă importantă de fier. De asemenea, spanacul conține vitamina K, magneziu și sodiu. În plus, o cană de spanac congelat oferă aproximativ 540 de miligrame de potasiu, adică 12% din necesarul zilnic.
Coacăzele depășesc și ele cantitatea de potasiu din banană: 100 grame din aceste fructe conțin aproximativ 375 grame de potasiu.
Pepenele verde este unul dintre cele mai potolitoare fructe ale verii, bogat în apă, vitamine și minerale, perfect pentru combaterea căldurii și a deshidratării. Pepenele verde este, de asemenea, bogat în potasiu: două felii din acest fruct asigură 640 de miligrame de potasiu, aproximativ 14% din necesarul zilnic recomandat.
6 alimente care nu trebuie să-ți lipsească în sezonul rece. Te feresc de răceală și întăresc sistemul imunitar
Cum ne pregătim pentru sezonul răcelilor, dar și care sunt alimentele care nu trebuie să ne lipsească din meniu.
O dată cu sezonul rece apar și afecțiunile respiratorii, virozele sau banalele răceli. În ultimii trei ani, însă, cu toții am urmărit să ne întărim sistemul imunitar numai pentru lupta împotriva Covid-19, fără a lua în calcul și celelalte boli afecțiuni respiratorii, între care și virusul sincițial respirator. Iar ceea ce urmează în perioada următoare poate fi considerat, fără exagerare, ”tridemic”, potrivit New York Times, citat de EatThis.
În acest sens, specialiștii recomandă ”construirea” imunității în fața coronavirusului, pandemia fiind încă departe de a se fi încheiat, a gripei sezoniere și a virusului sincițial respirator, un virus care afectează în special copiii mici.
Virusul sincițial respirator la copii
”Dacă doriți să vă mențineți sistemul imunitar puternic împotriva răcelilor, germenilor și a altor boli, adoptați o dietă cu alimente integrale, cum ar fi produse colorate, proteine slabe, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și cereale integrale”, afirmă nutriționistul Amy Goodson, arată Eatthis.
6 obiceiuri alimentare pentru creșterea imunității
Astfel, Goodson a arătat care sunt cele 6 obiceiuri alimentare sănătoase pentru creșterea imunității, dar și pentru a avea o stare de bine.
Alimentele pline de antioxidanți. Cea mai bună metodă de a crește imunitatea este să consumați alimente bogate în antioxidanți, știut fiind faptul că flavonoidele, antocianinele și carotenoidele ajută la combaterea radicalilor liberi.
”Acești nutrienți se găsesc în produsele colorate. Flavonoidele sunt în fructele de pădure, kale, varză, ciocolata nea, ceai și soia. Antocianinele sunt produse de pigmentul care dă culorile roșu, purpuriu și albastru, deci sunt în fructele de pădure, struguri., rodie și chiar în vinul roșu, iar carotenoidele se găsesc în morcovi, dovleac, mango sau caise”, spune Goodson.
Indicele ORAC și impactul asupra sănătății. Care sunt alimentele cele mai bogate în antioxidanți
Alimentele bogate în vitamina C. Această vitamină un antioxidant special care ajută organismul să lupte împotriva bolilor. Deși se poate suplimenta, doza maximă de vitamina C admisă fiind de 2000 mg/zi, specialiștii recomanda ca aceasta să fie introdusă în organism doar din alimente, având o varietate mare de produse cu un conținut ridicat de vitamina C: citrice, ardei gras, căpșune, vegetale cu frunze verzi, cum ar fi spanacul sau fasolea verde.
Doză zilnică de zinc. Deși doar vitamina C este asociată cu creșterea imunității, zincul ar trebui să fie în atenția populației în acest sens, fiind un bun întăritor al sistemului imunitare. Astfel, alimentele bogate în zinc pot fi integrate destul de ușor în meniul zilnic.
”Carnea de vită este considerată o excelentă sursă de zinc, asigurând aproape jumătate din necesarul unei zile”, spuse Goodson. Dacă însă nu ești un iubitor al cărnii roșii, nicio problemă, căci zincul se găsește și în legume, nuci, semințe, produse lactate, dar și în ciocolata neagră.
Consumă smoothie. Acest tip de băutură este mai recomandat în detrimentul sucului de fructe și legume, deoarece din acestea din urmă dispar fibrele, care și ele sunt necesare sănătății. Astfel, ”un smoothie plin de antioxidanți și ingrediente care stimulează imunitatea este o modalitate excelentă de a vă pregăti corpul împotriva tridemiei iminente, și sunt o modalitate excelentă de a obține acești nutrienți pentru copiii dvs. pentru a vă proteja împotriva RSV, de asemenea”, susține nutriționistul Trista Best.
Gustări din nuci și semințe. Acestea sunt bogate în vitamine și nutrienți care vin în sprijinul imunității, precum vitamina B6, fosfos, seleniu sau magneziu. Citește mai multe AICI.
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Cum scap de pofta de dulce
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.