Cinci fructe conțin mai mult potasiu decât o banană. Consumă-le zilnic

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cinci fructe conțin mai mult potasiu decât o banană - Foto: Freepick @KamranAydinov
Cinci fructe conțin mai mult potasiu decât o banană - Foto: Freepick @KamranAydinov

Cinci fructe conțin mai mult potasiu decât o banană, de aceea trebuie să le incluzi în meniul tău zilnic. 

Pentru a evita o serie de probleme de sănătate, trebuie să consumi mai des cinci fructe, care conțin mai mult potasiu decât o banană. Este vital să rămâi hidratat și să reînnoiești, în mod constant, sărurile minerale care se pierd odată cu transpirația, mai ales dacă faci sport. Atunci când transpiri, organismului îi lipsesc elementele esențiale pentru supraviețuire, precum sodiul, magneziul și potasiul.

Nivelul scăzut de potasiu în sânge poate provoca probleme precum slăbiciune, oboseală, spasme și crampe musculare, probleme digestive (constipație), palpitații și chiar dificultăți de respirație.

Super alimentele care accelerează metabolismul. Consumă-le pentru rezultate fabuloase

Înainte de a recurge la suplimente alimentare, poți include în alimentație produse bogate în potasiu, precum peștele, nucile și bananele. Dar există alte cinci alimente care sunt o sursă nebănuită de potasiu.

Avocado. Doar o jumătate de avocado (aproximativ 100 de grame) conține 487 de miligrame de potasiu, adică aproximativ 10% din necesarul zilnic. Din păcate, totuși, acest fruct este foarte caloric și bogat în grăsimi, așa că trebuie să fii prudent când îl consumi

Kiwi. Ca și avocado, 100 de grame de kiwi conține mai mult potasiu decât o banană: 400 mg / 100 grame față de 350 mg / 100 grame.  

Anca Hâncu, despre deficitul nutrițional. Cum arată meniul unei zile de post: Avem nevoie de surse complete de proteine

Spanacul este o sursă importantă de fier. De asemenea, spanacul conține vitamina K, magneziu și sodiu. În plus, o cană de spanac congelat oferă aproximativ 540 de miligrame de potasiu, adică 12% din necesarul zilnic.

Coacăzele depășesc și ele cantitatea de potasiu din banană: 100 grame din aceste fructe conțin aproximativ 375 grame de potasiu. 

Pepenele verde este unul dintre cele mai potolitoare fructe ale verii, bogat în apă, vitamine și minerale, perfect pentru combaterea căldurii și a deshidratării. Pepenele verde este, de asemenea, bogat în potasiu: două felii din acest fruct asigură 640 de miligrame de potasiu, aproximativ 14% din necesarul zilnic recomandat.

 

6 alimente care nu trebuie să-ți lipsească în sezonul rece. Te feresc de răceală și întăresc sistemul imunitar

Cum ne pregătim pentru sezonul răcelilor, dar și care sunt alimentele care nu trebuie să ne lipsească din meniu.

O dată cu sezonul rece apar și afecțiunile respiratorii, virozele sau banalele răceli. În ultimii trei ani, însă, cu toții am urmărit să ne întărim sistemul imunitar numai pentru lupta împotriva Covid-19, fără a lua în calcul și celelalte boli afecțiuni respiratorii, între care și virusul sincițial respirator. Iar ceea ce urmează în perioada următoare poate fi considerat, fără exagerare, ”tridemic”, potrivit New York Times, citat de EatThis.

În acest sens, specialiștii recomandă ”construirea” imunității în fața coronavirusului, pandemia fiind încă departe de a se fi încheiat, a gripei sezoniere și a virusului sincițial respirator, un virus care afectează în special copiii mici.

Virusul sincițial respirator la copii

”Dacă doriți să vă mențineți sistemul imunitar puternic împotriva răcelilor, germenilor și a altor boli, adoptați o dietă cu alimente integrale, cum ar fi produse colorate, proteine slabe, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și cereale integrale”, afirmă nutriționistul Amy Goodson, arată Eatthis. 

6 obiceiuri alimentare pentru creșterea imunității

 

Astfel, Goodson a arătat care sunt cele 6 obiceiuri alimentare sănătoase pentru creșterea imunității, dar și pentru a avea o stare de bine.

Alimentele pline de antioxidanți. Cea mai bună metodă de a crește imunitatea este să consumați alimente bogate în antioxidanți, știut fiind faptul că flavonoidele, antocianinele și carotenoidele ajută la combaterea radicalilor liberi.

”Acești nutrienți se găsesc în produsele colorate. Flavonoidele sunt în fructele de pădure, kale, varză, ciocolata nea, ceai și soia. Antocianinele sunt produse de pigmentul care dă culorile roșu, purpuriu și albastru, deci sunt în fructele de pădure, struguri., rodie și chiar în vinul roșu, iar carotenoidele se găsesc în morcovi, dovleac, mango sau caise”, spune Goodson.

Indicele ORAC și impactul asupra sănătății. Care sunt alimentele cele mai bogate în antioxidanți

Alimentele bogate în vitamina C. Această vitamină un antioxidant special care ajută organismul să lupte împotriva bolilor. Deși se poate suplimenta, doza maximă de vitamina C admisă fiind de 2000 mg/zi, specialiștii recomanda ca aceasta să fie introdusă în organism doar din alimente, având o varietate mare de produse cu un conținut ridicat de vitamina C: citrice, ardei gras, căpșune, vegetale cu frunze verzi, cum ar fi spanacul sau fasolea verde.

Doză zilnică de zinc. Deși doar vitamina C este asociată cu creșterea imunității, zincul ar trebui să fie în atenția populației în acest sens, fiind un bun întăritor al sistemului imunitare. Astfel, alimentele bogate în zinc pot fi integrate destul de ușor în meniul zilnic.

Carnea de vită este considerată o excelentă sursă de zinc, asigurând aproape jumătate din necesarul unei zile”, spuse Goodson. Dacă însă nu ești un iubitor al cărnii roșii, nicio problemă, căci  zincul se găsește și în legume, nuci, semințe, produse lactate, dar și în ciocolata neagră.

Consumă smoothie. Acest tip de băutură este mai recomandat în detrimentul sucului de fructe și legume, deoarece din acestea din urmă dispar fibrele, care și ele sunt necesare sănătății. Astfel, ”un smoothie plin de antioxidanți și ingrediente care stimulează imunitatea este o modalitate excelentă de a vă pregăti corpul împotriva tridemiei iminente, și sunt o modalitate excelentă de a obține acești nutrienți pentru copiii dvs. pentru a vă proteja împotriva RSV, de asemenea”, susține nutriționistul Trista Best.

Gustări din nuci și semințe. Acestea sunt bogate în vitamine și nutrienți care vin în sprijinul imunității, precum vitamina B6, fosfos, seleniu sau magneziu. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel