Cum poți slăbi mâncând ”nesănătos”. O condiție de care trebuie să ții cont

Se poate slăbi nu doar cu ”alimente degresate, triste și fără gust”, ci și cu fast-food-ul atât de prezent.
Potrivit medicul Mihaela Bilic, nutriționiștii au creat iluzia că se poate slăbi doar cu ”alimente degresate, triste și fără gust, în timp ce pizza, cartofii prăjiți, merdenelele și prăjiturile au fost trecute pe lista neagră”.
Pe de altă parte, aceasta a susținut în emisiunea ”Doctor de Bine” de la PRO TV, că totul stă în cantitatea de mâncare pe care fiecare o consumă, exemplificând prin două ”experiențe medicale” ce au fost mediatizare în urmă cu aproape 20 de ani.
”Dieta” lui Morgan Spurlock
”Când medicina a ridicat pe un piedestal hrana dietetică, mass-media a intrat și ea în horă și a amplificat știrea. Industria alimentară ne îmbolnăvește, produsele fast-food sunt otrăvitoare.
Vă propun să analizați două experiențe medical mediatice și să trageți singuri concluziile.
Pe de o parte este vorba de Morgan Spurlock, care a făcut în anul 2004, celebrul film Supersize Me. Care era scenariul propus de el? Timp de o lună să mănânce trei mese pe zi compuse exclusiv din produse tip fast-food. După o lună de calvar se demonstrează ceea ce era de demonstrat.
Morgan s-a îngrășat cu 11 kg, iar nivelul de colesterol, trigliceride, acid uric este alarmant de crescut.
La fel și enzimele hepatice și glicemia. Însă faptul că a produs un film care face turul planetei și denunță efectele nocive ale fast-food-ului îi creează suficientă satisfacție”, a spus Mihaela Bilic.
”Dieta” dr. Haub
”Câțiva ani mai târziu, dr. Mark Haub, profesor de nutriție la Universitatea din Kansas, propune un experiment, pe cât de asemănător, pe atât de diferit.
Nutriționist fiind, el decide să mănânce, timp de zece săptămâni, exclusiv produse junk-food: chips-uri, biscuiții, gogoși și orice produse pline de zahăr și grăsime. Însă, atenție, toate produsele consumate într-o zi nu depășeau 1.800 de calorii, indiferent de numărul de mese sau ora la care erau mâncate.
Rezultatul? După 10 săptămâni de regim junk-food, Mark a slăbit 12 kg, iar cantitatea de grăsime din organism a scăzut la 25%. Nivelul trigliceridelor a scăzut cu 40%, colesterolul rău s-a redus cu 20%, iar colesterolul bun a crescut cu 20%.
Mark și-a recunoscut stupefacția. Mâncarea nesănătoasă l-a făcut să fie mai sănătos. Diferența de rezultate dintre cele două regimuri o face numărul total de calorii: 5.000 de calorii pe zi pentru Morgan și 1.800 pentru Mark”, a mai spus celebrul nutriționist din România.
Astfel, se poate trage o concluzie foarte simplă: slăbim din mâncare puțină, chiar dacă este nesănătoasă și ne îngrășăm din mâncare multă, chiar dacă este sănătoasă.
Vezi și: Pepene roșu sau pepene galben, marea greșeală pe care o faci. Bilic: Învinge! E mai puțin PERICULOS
-
-
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
-
-
Compușii din ciocolată ar putea încetini îmbătrânirea18.09.2025, 12:22
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.