De ce copiii vor alege mereu cartofii prăjiți

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Alimentele prăjite în ulei
Alimentele prăjite în ulei

Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică la Interviurile DC Media Group explică de ce copiii vor prefera mereu cartofii prăjiți în locul celor fierți.

Mâncarea sănătoasă, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, e cea din care creștem.

”A mânca sănătos înseamnă alimente hrănitoare, sățioase, bogate în calorii, bogate în grăsime. Așa a construit natura mâncarea sănătoasă, e aia din care creștem. Și grăsimea e considerată un element de supraviețuire, deci niciodată natura nu ne va bloca niciodată instinctul acesta de a prefera un lucru care este fie plin de grăsime, vezi cartofii prăjiți, fie plin de zahăr, vezi orice prăjitură. Noi instinctiv ne îndreptăm - și asta vedem pe copii - când le oferi un cartof fiert și unul prăjit, întotdeauna vor alege cartofii prăjiți, nu trebuie să-i învețe nici un nutriționist, niciun părinte, niciun bunic. Este instinctul nostru. Tot ce e dulce și gras ne place. Și din grăsime și din zahăr creștem”, afirmă nutriționistul Mihaela Bilic, la Interviurile DC Media Group.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel