Deficiența de fier. Legătura cu îngrașarea

Deficiența fier ar putea avea o legătură cu surplusul de kilograme.
Depozitele adecvate de fier permit hemoglobinei din globulele roșii să transporte oxigenul către celulele din întregul corp. Dar, atunci când depozitele și nivelul de fier sunt scăzute, globulele roșii nu sunt capabile să transporte oxigen, fapt care afectează capacitatea celulelor de a metaboliza energia.
Anemia cu deficit de fier se dezvoltă atunci când aceasta continuă, iar efectele secundare comune sunt pielea palidă, oboseala și sensibilitatea la temperaturi reci. Această lipsă de oxigen poate împiedica pierderea în greutate la unele persoane. Un studiu din 2014 a sugerat că tratarea acestui tip de anemie cu suplimentarea fierului a avut ca rezultat îmbunătățiri ale nivelului de hemoglobină, dar și scăderi ale greutății corporale și a IMC.
VEZI ȘI "Cât de periculoasă este deficiența de fier, cauze și simptome"
Cele mai bune surse de fier (valoarea zilnică pentru fier este de 18 mg):
Cereale fortificate: 1 porție are 18 mg
Leguminoase precum fasolea albă și năut: 1 cană are 4-8 mg
Ciocolată neagră: o jumătate de oz. portia are 3,5 mg
Tofu: ½ cană are 3 mg
Linte fiarta: ½ cana are 3 mg
Carne de vită: 3 oz. are 2 mg
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.