Deficiența de fier. Legătura cu îngrașarea
Deficiența fier ar putea avea o legătură cu surplusul de kilograme.
Depozitele adecvate de fier permit hemoglobinei din globulele roșii să transporte oxigenul către celulele din întregul corp. Dar, atunci când depozitele și nivelul de fier sunt scăzute, globulele roșii nu sunt capabile să transporte oxigen, fapt care afectează capacitatea celulelor de a metaboliza energia.
Anemia cu deficit de fier se dezvoltă atunci când aceasta continuă, iar efectele secundare comune sunt pielea palidă, oboseala și sensibilitatea la temperaturi reci. Această lipsă de oxigen poate împiedica pierderea în greutate la unele persoane. Un studiu din 2014 a sugerat că tratarea acestui tip de anemie cu suplimentarea fierului a avut ca rezultat îmbunătățiri ale nivelului de hemoglobină, dar și scăderi ale greutății corporale și a IMC.
VEZI ȘI "Cât de periculoasă este deficiența de fier, cauze și simptome"
Cele mai bune surse de fier (valoarea zilnică pentru fier este de 18 mg):
Cereale fortificate: 1 porție are 18 mg
Leguminoase precum fasolea albă și năut: 1 cană are 4-8 mg
Ciocolată neagră: o jumătate de oz. portia are 3,5 mg
Tofu: ½ cană are 3 mg
Linte fiarta: ½ cana are 3 mg
Carne de vită: 3 oz. are 2 mg
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
-
Deficiența de B12: Cum alegi forma potrivită pentru creier și metabolism13.12.2025, 16:56
-
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID13.12.2025, 15:27
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
