Diabet zaharat. Cum poți reduce efectele neuropatiei periferice

Angela Sabău |
Data publicării:
Neuropatia diabetică afectează peste jumătate dintre diabetici
Neuropatia diabetică afectează peste jumătate dintre diabetici

Neuropatia diabetică este o complicație care afectează mai bine de jumătate din persoanele cu diabet zaharat. Câteva exerciții simple ar putea ajuta la diminuarea simptomelor.

Neuropatia periferică sau durerile din cauza diabetului pot fi ameliorate cu anumite exerciții, spun specialiștii. Altele pot agrava deteriorarea nervilor. În consecință, persoanele cu diabet trebuie să vorbească întotdeauna cu medicul pentru a vedea care program de exerciții fizice ar putea fi cel mai bun pentru ei. Persoanele cu diabet zaharat vor trebui să facă exerciții, ca parte regulată a tratamentului lor.

Exercițiile cu impact redus par a fi utile și bine tolerate de mulți oameni cu diabet zaharat. Înotul, aerobic în apă, yoga sau tai chi sunt de obicei alegeri bune. Aceste exerciții vă pot ajuta să vă îmbunătățiți echilibrul și abilitățile de relaxare. Exercițiile cu impact înalt pot face ca simptomele, cum ar fi neuropatia periferică, să fie mai grave sau să provoace leziuni pe care nu le puteți detecta cu ușurință, din cauza neuropatiei periferice.

Începeți cu exerciții ușoare

Pentru mulți oameni cu diabet zaharat și neuropatie periferică, un program de exerciții fizice regulate este ceva ce nu au făcut din timp. Trebuie să începeți să faceți exerciții fizice, dar începeți încet și treptat. Puteți să creșteeți încet durata și intensitatea exercițiilor, pentru a alunge la aproximativ 30 de minute pe zi, de cinci ori pe săptămână.

Cu neuropatie periferică, uneori echilibrul este dificil. Acesta poate fi îmbunătățit încet, prin efectuarea unor exerciții simple. De exemplu, puteți practica ridicarea din scaun încet, prin folosirea brațelor pentru a vă ajuta să vă mențineți în siguranță. Acest exercițiu poate fi repetat cu ușurință, de mai multe ori pe parcursul zilei și poate construi încredere și poate arăta că aveți abilitatea de a efectua sarcini simple, fără a cere ajutor.

Creșteți dificultatea unor sarcini, încercând să vă echilibrați într-un picior. Înainte de a încerca această sarcină, ar trebui să fiți lângă un obiect stabil, în cazul în care vă dezechilibrați. Încercarea de a ta în echilibrul pe fiecare picior timp de 30 de secunde fără a fi ținut de un obiect fix este un obiectiv rezonabil. Acest lucru vă poate ajuta să câștigați încredere, putere și echilibru. Echilibrul poate fi îmbunătățit dacă faceți exerciții de mers pe jos atât cu față, cât și cu spate.

Medicul terbuie să aprobe exercițiile

Deoarece neuropatia periferică la diabetici progresează, există și alte exerciții care pot îmbunătăți echilibrul. De exemplu, stând aproape de un obiect stabil (un birou sau un scaun), înercați să vă ridicați pe vârfurile picioarelor și să stați în această poziție cât puteți, fără să vă țineți de obiectul fix. Asta puteți face zilnic, de cel puțin trei ori.

Știți deja că medicul ar trebui să aprobe programul de exerciții fizice. În plus, medicul dumneavoastră vă va verifica probabil inima, ochii și picioarele pentru a determina cel mai bun tip de exercițiu pe care îl puteți face, în funcție de orice handicap. O atenție deosebită trebuie acordată picioarelor, deoarece neuropatia periferică poate interfera cu dezvoltarea rănilor la picioare.

O pereche bună de pantofi sport este una dintre cele mai bune metode de evitare a problemelor la picioare. Pentru diabeticii în stare mai avansată, ar putea fi o idee bună să adăugați în program o sursă rapidă de carbohidrați (de exemplu, o mică cutie de suc de portocale) în cazul în care aveți o scădere a glicemiei din cauza exercițiilor fizice.

Atenție la valorile glicemiei

Verificați nivelul glicemiei înainte și după exercițiu. Dacă nivelul glicemiei este mai mare de 250 mg / dl și aveți diabet de tip I, este poate ar fi bine să verificați cetonele în urină. Dacă cetonele sunt moderate sau înalte, exercițiile trebuie amânate până când nivelurile de cetonă sunt scăzute sau absente. Discutați cu medicul despre nivelurile de glucoză pe care ar trebui să le aveți înainte și după exerciții și ce ar trebui să faceți în cazul în care nivelurile de glucoză nu se încadrează în acești parametri.

Exercițiile nu ar trebui să fie o corvoadă. Ar trebui să vă bucure. Faceți un exercițiu de care vă bucurați, cum ar fi înotul sau mersul pe jos - indiferent de modul în care vă mișcați, vă va ajuta sănătatea și poate fi distractiv, astfel încât să doriți să continuați. Persoanele cu diabet nu trebuie să facă exerciții extreme sau de mare impact, care pot, de fapt, să agraveze starea lor; exercițiile cu impact redus sunt încurajate. Pe lângă asta poate fi o ocazie de a socializa.

 

Textul original, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel