Ghimbirul, beneficiile lui bazate pe studii medicale

Compușii chimici din ghimbirul proaspăt ajută organismul să scape de germeni. Și poate ajuta la calmarea unui stomac deranjat. Dar sunt adevărate toate miturile despre proprietățile sale sănătoase?...
Luptă cu germenii
Anumiți compuși chimici din ghimbirul proaspăt vă ajută organismul să îndepărteze germenii. Sunt deosebit de buni în ceea ce privește oprirea creșterii bacteriilor, cum ar fi E. coli și shigella, unele rezistente la medicamente - după cu arată un studiu - și pot, de asemenea, să păstreze viruși precum virusul sincițial respirator (RSV) la distanță.
Vă ține gura sănătoasă
Puterea antibacteriană a ghimbirului poate, de asemenea, să vă facă zâmbetul să strălucească. Compușii activi din ghimbir numiți gingeroli împiedică bacteriile orale să crească. Aceste bacterii sunt aceleași care pot provoca boli parodontale și infecții gingivale.
Calmează greața
Ce spuneau bunicile poate fi adevărat: ghimbirul vă ajută dacă să ușurați un stomac deranjat, mai ales în timpul sarcinii. Poate funcționa prin eliminarea gazului din intestine. Ar putea, de asemenea, să tempereze greața provocată de chimioterapie.
Calmează durerile musculare
Ghimbirul nu va îndepărta durerile musculare imediat, dar poate ameliora durerea în timp. În unele studii, persoanele cu dureri musculare date de exerciții fizice care au luat ghimbir au resimțit mai puțină durere a doua zi decât cei care nu au făcut-o.
Ameliorează simptomele artritei
Ghimbirul este un antiinflamator, ceea ce înseamnă că reduce tumefierea. Acest lucru poate fi util în special pentru tratarea simptomelor artritei reumatoide și a osteoartritei. S-ar putea să vă ușureze durerea și umflarea fie prin adăugarea ghimbirului în mâncare, fie prin utilizarea unei comprese de ghimbir sau a unui plasture pus pe piele.
Încetinește creșterea cancerului
Unele studii arată că moleculele bioactive din ghimbir pot încetini creșterea anumitor forme de cancer cum ar fi cancerul colorectal, gastric, ovarian, ficat, de piele, sân și cancer de prostată. Dar este nevoie de mult mai multe cercetări pentru a vedea dacă acest lucru este adevărat, notează medicii de la WebMD.com.
Reduce nivelul zahărului din sânge
Un studiu recent a sugerat că ghimbirul poate ajuta organismul să utilizeze mai bine insulina. Un alt studiu arată că reduce nivelul zahărului din sânge. Totuși, notează experții citați, sunt necesare studii de mai mare anvergură pentru a vedea dacă ghimbirul ar putea ajuta la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge.
Ameliorează durerile menstruale
Ai crampe menstruale? Pulberea de ghimbir poate ajuta. În unele studii, femeile care au luat 1.500 de miligrame de pulbere de ghimbir o dată pe zi timp de 3 zile în timpul ciclului lor au simțit mai puțină durere decât femeile care nu au făcut-o.
Reduce colesterolul
O doză zilnică de ghimbir vă poate ajuta să vă luptați cu nivel „rău" de colesterol sau colesterol LDL. Într-un studiu recent, administrarea a 5 grame de ghimbir pe zi timp de 3 luni a redus colesterolul LDL al oamenilor în medie cu 30 de puncte.
Protejează împotriva bolilor
Ghimbirul este încărcat cu antioxidanți, compuși care împiedică stresul și deteriorarea ADN-ului organismului. Acestea pot ajuta organismul să lupte împotriva bolilor cronice cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile cardiace și bolile de plămâni, plus că promovează îmbătrânirea sănătoasă.
Ameliorează indigestia
Dacă aveți indigestie cronică, numită și dispepsie, ghimbirul poate aduce o ușurare. Ghimbirul înainte de mese poate face ca tractul intestinal să fie golit mai repede.
-
Ce sunt înlocuitorii de sare și de ce devin tot mai populari16.09.2025, 11:00
-
Cafeaua cu ulei de măsline: beneficii, riscuri și cum să o prepari acasă16.09.2025, 09:49
-
-
-
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Cum scap de pofta de dulce
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!