
Medicii nutriționiști recomandă o dietă bogată în fructe și legume pentru scăderea hipertensiunii.
Specialiștii sfătuiesc oamenii cu hipertensiune să mănânce o dietă bogată în fructe, legume și carne albă. Și să aibă mare grijă la sare, dar și să citească etichetele produselor pe care le cumpără. Experții de la Asociația Americană a Inimii includ în dieta care reduce hipertensiunea: fructele, legumele, cerealele integrale, lactatele cu conținut scăzut de grăsimi, păsările de curte, pește (fără piele), nuci, leguminoase, uleiurile vegetale non-tropicale. Aceștia susțin limitarea grăsimilor saturate și trans, sodiu, a cărnii roșii, dulciurilor și a băuturilor îndulcite cu zahăr.
O dietă special gândită pentru reducerea hipertensiunii este DASH. Aceasta limitează carnea roșie, dulciurile și grăsimile trans. Un plan cu alimentele recomandate în dieta DASH puteți citi pe larg într-un articol al DC Medical, AICI.
Alte diete care au efecte positive asupra sănătății cardiovasculare AICI. Iar de ce iaurtul, peștele, semințele, sfecla, usturoiul și rodiile reduc tensiunea arterială crescută puteți citi AICI.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-