Mihaela Bilic despre ”cea mai stupidă și nejustificată recomandare nutrițională care a parazitat mințile românilor”

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Hamburger cu carne de vită  FOTO: pexels.com
Hamburger cu carne de vită FOTO: pexels.com

Medicul nutriționist Mihaela Bilic vorbește într-o postare despre ”cea mai stupidă, obositoare și nejustificată recomandare nutrițională care a parazitat mințile românilor”.

Mihaela Bilic, recomandare. În cea mai recentă postare de pe Facebook, intitulată ”Mai catolici decât Papa și mai evrei decât Moise”, medicul nutriționist Mihaela Bilic caută explicații pentru ”cea mai stupidă, obositoare și nejustificată recomandare nutrițională care a parazitat mințile românilor”.

Este vorba de consumul concomitent de carne și lactate.

”Normalitatea" potrivit căreia nu e voie să amesteci carnea cu brânza își are rădăcini pe cât de adânci, pe atât de obscure în conștiința publică. Toată lumea pare că știe acest "adevăr" incontestabil, însă nimeni nu știe de unde a apărut, care îi sunt argumentele științifice ce stau la bază. Inutil să încerci să elucidezi misterul, mai mult decât "așa am auzit" sau "se spune că..." nu o să aflați.

Sătulă fiind de această axiomă repetată obsesiv de cei din jur, care chiar au impresia că sunt informați/cunoscători în ale nutriției, am încercat să elucidez misterul. Atenție, a nu se înțelege că vreau să găsesc argumente pro sau contra acestei idei, ea nu merită să fie luată în seamă. Ce încerc să aflu e de unde a pornit prostia. Singura asemănare se regăsește în regulile alimentare religioase ale evreilor. In interpretarea ebraică a Bibliei (Torah) se pare că Dumnezeu îi interzice lui Moise să "fiarbă iedul în laptele mamei sale". Cum se traduce asta în nutriție? Evreii practicanți (și doar ei!) nu gătesc și nu consumă în cadrul aceleiași mese carnea și produsele lactate”, povestește medicul nutriționist.

Concluzia finală:

”De când e lumea, omul a fost omnivor. Și tot de când e lumea, omenirea mănâncă brânză cu carne fără să se întrebe dacă are voie să facă asta. Iar cei care nu fac asta, o fac din motive religioase a căror semnificație și rost nu suntem noi în măsură să le comentăm. Doar dacă, nu cumva, am ajuns să fim mai evrei decât Moise. Pentru că mai catolici decât Papa eram demult. Of, tare e greu câteodată să-i înțelegi pe români!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel