Nuci pentru slăbit? Care sunt cele mai eficiente

Nucile nu au o reputație prea bună când vine vorba de diete de slabit, ba chiar nutriționiștii recomandă limitarea consumului acestora, din cauza conținutului ridicat de grăsimi și a densității calorice. Cu toate acestea, cercetările recente sugerează că acestea pot ajuta la reducerea greutății corporale, în special atunci când vine vorba de migdale.

Studiile arată că atunci când migdalele sunt incluse în dietele de slăbit, oamenii tind să slăbească mai mult, în special în jurul taliei - un efect care este asociat cu pierderea de grăsime viscerală. Acest tip de grăsime poate crește riscul de boli de inimă și diabet de tip 2.

Potrivit cercetătorilor, conținutul ridicat de grăsimi, proteine ​​și fibre din migdale poate crește senzația de sațietate, ceea ce duce la reducerea foamei și evitarea supraalimentării. 

În plus, acestea sunt bogate în grăsimi nesaturate, care au rate mari de oxidare a grăsimilor, care reduc în mod specific grăsimea viscerală.
De asemenea, migdalele au fost legate de absorbția incompletă a energiei, deoarece pereții lor celulari împiedică eliberarea de grăsimi. Ca atare, corpul nu poate absorbi toate caloriile lor 

În ceea ce privește nucile, un studiu efectuat pe 293 de persoane a raportat o pierdere în greutate mai mare atunci când au inclus 30 de grame de nuci ca parte a unei diete de slăbit.

Cu toate acestea, studiile asupra efectului nucilor pentru slăbire sunt limitate, iar cercetările actuale par a fi mixte. Astfel, este încă nevoie de mai multe cercetări 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel