Obiceiuri alimentare greșite: cum scapi de ele în trei pași

Angela Sabău |
Data publicării:
Obiceiuri alimentare
Obiceiuri alimentare

Alimentația ne influențează considerabil starea de sănătate. Sfaturile specialiștilor ne arată cum să ne schimbăm obiceiurile alimentare în trei pași.

Obiceiurile alimentare greșite atrag grave probeme de sănătate. Acesta este motivul pentru care multe persoane încearcă să-și îmbunătățească alimentația. De asemenea, multora li se pare foarte greu să-și schimbe brusc toate obiceiurile alimentare, să treacă la o dietă sănătoas și să renunțe la multe alimente care le  plăceau.

Specialiștii ne arată trei metode pentru a face față mai ușor la o astfel deschimbare.

Una din modalități este abordarea noilor obiceiuri de viață pe rând, câte una pe săptămână sau la două săptămâni. Începeți prin a face alegeri mai bune a alimenelor, la mese.

1. Dacă aveți obiceiul să săriți peste micul dejun acasă și să mergeți direct la muncă, înlocuind prima masă din zi cu o gogoașă, atunci ar fi bine să schimbați asta. Prima schimbare ar putea fi să aveți cereale sănătoase, cereale integrale sau un iaurt simplu cu fructe pentru masa de dimineață. Le puteți lua la pchet, dacă n uaveți timp acasă să mâncați dimineața.

2. Apoi trebuie să vă îmbunătățiți alegerile de la supermarket. Alegeți alimente proaspete, care ar trebui să înlocuiască cel puțin una dn mesele copioase de până acum.

Când aveți nevoie de alimente, gândiți-vă la alimente pentru o salată de legume și un pui la cuptor sau creveți, pentru proteine nutritive. 

3. În cele din urmă, ar fi bine să vă schimbați stilul de gătit. Dacă rețetele preferate sunt prajite în ulei, sau încărcate cu unt și brânză, renunțați la unele dintre aceste tehnici bogate în calorii. Poate fi la fel de simplu ca trecerea de la sosuri pe bază de smântână la un piure de roșii și de la prăjire la coacere în cuptor sau fierbere.

Schimbarea este rareori ușoară sau rapidă, dar micile schimbări vor duce la mari rezultate de sănătate, în timp.

 

Sursa: AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel