Postul Paștelui, la ce să aveți grijă. Explicațiile nutriționistului Ligia Alexandrescu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Legumele
Legumele

Nutriționistul Ligia Alexandrescu atrage atenția asupra cunsumului de proteine din timpul Postului Paștelui.

Nutriționistul Lygia Alexandrescu avertizează că dieta vegetariană - mai ales că vine Postul Paștelui - trebuie bine gândită ca să nu producă dezechilibre nutriţionale. ”Dieta exclusiv vegetariană este binevenită în general pentru organism, însă trebuie bine gândită și planificată, pentru a nu produce dezechilibre nutriționale. (...) Proteinele sunt esențiale pentru creșterea și regenerarea celulară și de aceea trebuie să facă parte și din dieta vegetariană. 

(...) Aproape toate alimentele cu excepția alcoolului si zaharului sunt surse de proteine: nucile, semințele, cartofii, pâinea integrala, orezul, spanacul, broccoli, alunele, mazărea, untul de arahide, laptele de soia si lintea sunt doar câteva exemple de surse de proteine vegetale. Așadar, proteinele nu sunt o tara pentru dieta de post”, afirmă nutriționistul, conform Antena 3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel