Transformă bătrânețea în bucurie: 10 reguli care declară război geneticii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Transformă bătrânețea în bucurie. Foto: Freepick @freepik
Transformă bătrânețea în bucurie. Foto: Freepick @freepik

Transformă bătrânețea în bucurie și vei trăi 100 de ani, mai ales că cercetările au arătat că tinerețea sufletului și a trupului pot fi prelungite.

Genetica s-a dovedit a nu fi omnipotentă și fiecare are șansa de a-și menține sănătatea și frumusețea pentru o lungă perioadă de timp.

Nimeni nu vrea să îmbătrânească. Cu toate acestea, s-a dovedit că nu atât genetica, cât stilul de viață  afectează aspectul unei persoane. Iată câteva sfaturi eficiente pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

Nu poți schimba cursul vieții, dar îl poți îmbunătăți. Este suficient să ai mereu obiective, pe care să le atingi. Pare ciudat, dar tocmai o abordare atât de simplă te poate menține activ.

Doar persoanele pline de optimism, care doresc să se perfecționeze constant, să atingă noi culmi, sunt capabile să-și prelungească tinerețea.

Postul negru, cu beneficii, dar și cu restricții. Țincu: Trebuie să fie individualizat. Toată activitatea cotidiană poate fi afectată

Pentru ca și tu să rămâi tânăr mai mut timp, urmează zece sfaturi.

Evită emoțiile negative 

Păstrează distanța față de persoanele care îți aduc doar emoții negative. Cel mai bine este să ocolești oamenii care emană furie și ură. Lângă tine să fie mereu persoane care te încarcă cu emoții luminoase, pozitive și sincere. Tăind într-o atmosferă prietenoasă liniștită și sigură, o persoană își păstrează tinerețea și frumusețea.

Nu uita de vitamine

Antioxidanții sunt capabili să împiedice pătrunderea substanțelor toxice în țesuturile organismului. Antioxidanții precum vitamina C și vitamina E încetinesc perfect procesul de îmbătrânire. Nu uita de omega-3, iar uleiul de pește este perfect pentru aceste scopuri. 

Nu mânca în exces

Suntem ceea ce mâncăm. De aceea, este foarte important să-ți asculți corpul. Încearcă să mănânci în așa fel, încât între mese să existe perioade suficiente pentru digestie. Atunci nu vei mai mânca în exces. În caz contrar, vei consuma o cantitate imensă de alimente, care vor fi greu de digerat. În plus, evită aditivii chimici.

Vitamina E, responsabilă de frumusețe și tinerețe. Cum să recunoști semnele unui deficit al acestea în organism

Desfășoară activități intelectuale

Învățarea limbilor străine, lectura, rezolvarea puzzle-urile, a cuvintelor încrucișate acționează ca un simulator pentru creier, permițând astfel acestui organ  să-și îndeplinească mai eficient funcțiile. Astfel, procesul de îmbătrânire a organismului va încetini semnificativ.

Cumpără produse cosmetice naturale

Chiar dacă nu îți permiți să cumperi produse cosmetice ecologice scumpe,  există  un număr imens de rețete de frumusețe pe care le poți face acasă din produse naturale. Apelează mai des la remedii naturiste și rezultatul nu va întârzia să apară. 

Stai la soare

Vitamina D este necesară pentru funcționarea deplină a organismului, așa că încearcă să găsești timp să faci o plimbare pe vreme însorită și să obții o nouă porție din această vitamină importantă pentru sănătate și frumusețe. Nu trebuie să stai ore întregi sub soarele arzător, pe malul mării. Un bronz la umbra este suficient.

5 băuturi de consumat dimineața. Aduc energie și ajută flora intestinală

Dansează cât ești tânăr

Dansul stimulează hipocampul, această parte a creierului care este responsabilă de emoții și poate încetini îmbătrânirea. Învață un nou dans cu partenerul  și bucură-te de noi emoții împreună.

Du-te la culcare devreme

Culcă-te înainte de ora 23:00, deoarece de la această oră organismul absoarbe nutrienții. În caz contrar, metabolismul va fi perturbat. Somnul este foarte important pentru o viață împlinită. A ignora acest lucru înseamnă a te distruge.

Fă sport

Activitatea fizică este eficientă în menținerea echilibrului hormonal, așa că ar fi grozav dacă exercițiile fizice regulate vor deveni o parte integrantă a rutinei tale. În plus, exercițiile selectate corespunzător ajută la eliminarea stresului și la normalizarea tensiunii arteriale. Exercițiile nu trebuie făcute doar la sală. Există zeci de programe de antrenament  care sunt foarte eficiente la orice vârstă.

Suplimente alimentare, prafuri, creme miraculoase, un pericol necontrolat de NIMENI. Cazul Simonei Halep: Se mai strecoară ERORI! O industrie într-o creștere spectaculoasă!

Gestionează corect stresul

Dacă ești în mod regulat stresat, celulele și țesuturile corpului îmbătrânesc și se uzează prematur. Practică meditația, o tehnică simplă care te va ajuta să faci față stresului și să rămâi senin în orice situație. Așa vei evita îmbătrânirea prematură.

Aceste sfaturi simple te vor ajuta să prelungești tinerețea și  frumusețea trupului și sufletului pentru mulți ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel