Trei obiceiuri care îți topesc creierul. Îți subminează mintea

Monika Baciu |
Data publicării:
creierul - FOTO: Freepik@Tryona
creierul - FOTO: Freepik@Tryona

Cele trei obiceiuri care ne topesc creierul le avem cu toții. Fac parte din rutina zilnică a tuturor.

Doctor names three phone habits that are 'killing your brain' - Mirror Online

Un medic a enumerat trei obiceiuri legate de telefon care 'îți ucid creierul'. Medicii au lansat avertismente pentru utilizatorii de telefoane mobile, deoarece există unele obiceiuri pe care mulți dintre noi le facem zilnic și care ne 'ucid' creierul și ne fac mai stresați.

În zilele noastre, ne folosim telefoanele mobile pentru aproape orice, de la efectuarea de apeluri și trimiterea de mesaje text, până la a fi la curent cu ultimele știri, vizionarea de videoclipuri, ascultarea de muzică și chiar jocuri.

Nu există aproape nimic pe care aceste dispozitive de buzunar să nu-l poată face. Dar faptul că mulți dintre noi rămânem lipiți de telefoane timp de mai multe ore pe zi poate avea efecte negative asupra sănătății noastre, întrucât un medic a avertizat că unele obiceiuri ar putea să ne ucidă creierul.

Vezi și: Sarea, secretul ceaiului perfect. Cum se schimbă gustul și ce efect are asupra sănătății

Luminozitatea ecranului, factor stresant

Medicul Aditi Nerurkar a explicat că folosirea telefonului cu luminozitatea ridicată ne poate face să ne simțim stresați, mai ales atunci când este asociat cu vizionarea de conținut grafic, care este adesea vizibil pe rețelele de socializare și pe platformele de știri pe care mulți dintre noi le parcurgem înainte de culcare.

Dr. Nerurkar a spus că, dacă vrei să trăiești o viață stresantă și anxioasă, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îți iei telefonul, să te asiguri că este la luminozitate mare și să te uiți pe fiecare platformă de social media, pe fiecare platformă de știri, să urmărești conținut grafic, videoclipuri cu lucruri oribile care se întâmplă în lume la miezul nopții. Și continuă să faci asta din când în când până la 4 sau 5 dimineața.

Medicul a împărtășit, de asemenea, trei obiceiuri legate de telefon pe care mulți dintre noi le avem și care au un impact negativ asupra vieții noastre de zi cu zi și ne fac să ne simțim mai rău, inclusiv cât de des ne verificăm telefoanele și cât de luminos este ecranul.

Vezi și: Cancerul de colon, provocat de parizer, salam, crevurști, cârnați. Prof. dr. Gabriel Constantinescu: Nu știu cât pui are parizerul de pui. Nu carnea proaspătă este la risc, ci carnea procesată

Creierul distrus de utilizarea excesivă a telefonului - FOTO: Freepik@3DdarkZone

Butonatul târziu în noapte

Dr. Nerurkar i-a îndemnat pe oameni să nu mai dea butoneze pe telefoanele lor noaptea târziu, deoarece acest lucru ne poate face dificil să ne dezangajăm și să avem un somn bun.

Ea a susținut că dorința noastră de a derula pe telefoane este un impuls primar de a căuta pericole, care provine dintr-un sentiment de stres, astfel încât lăsând telefonul jos și făcând altceva pentru a vă relaxa înainte de culcare vă poate împiedica să petreceți ore întregi citind știri neplăcute.

”În ultima vreme au fost multe vești proaste, de fapt, se pare că acum se întâmplă mereu o avalanșă de vești proaste, un lucru după altul, fie că este vorba de un dezastru climatic sau de un conflict într-o anumită parte a lumii, fie că este vorba de ceva sau altceva. Fluxul de informații este rapid și fără precedent, așa că suntem în mod constant derulând și scanând după pericol”, a explicat medicul.

Vezi și: Care e tensiunea normală. De ce ai tensiune dimineața. Orele la care să nu îți iei niciodată tensiunea. Dr. Rodica Niculescu: E bine să vă luați tensiunea de 3 ori

Verificarea prea frecventă a telefonului

Mulți dintre noi suntem vinovați de faptul că ne verificăm telefoanele mult prea des pe parcursul zilei, mai ales atunci când nu avem niciun mesaj la care să răspundem și deblocăm ecranul fără niciun motiv anume. Dr. Nerurkar a declarat că verificarea telefonului imediat ce vă treziți și înainte de a merge la culcare poate crea o dependență de telefonul mobil și vă poate face să vă simțiți mai stresați.

Medicul a susținut că, în medie, ne verificăm telefoanele de 2.600 de ori pe zi, 62% dintre noi verificându-le în primele 15 minute după ce ne trezim, iar 50% în mijlocul nopții. Pentru a opri acest lucru, expertul a recomandat să vă limitați utilizarea telefonului la 20 de minute pe zi.

Consumul de conținut traumatic

Platformele de socializare sunt adesea pline de conținuturi traumatizante, de la conflicte, dezastre climatice sau pur și simplu oameni care împărtășesc videoclipuri cu certurile pe care le-au avut cu oamenii de pe stradă. Vizionarea acestor videoclipuri poate duce la suferință emoțională, PTSD și traume indirecte - și pentru că te lasă stresat, impulsul de a continua să butonezi este crescut.

Vezi și: De ce trebuie să mănânci semințele strugurilor. Cristian Mărgărit: Protejează de diverse boli. Trebuie sparte și înghițite

”Imaginile și videoclipurile grafice de pe telefon pot crește riscul de PTSD și de afecțiuni de sănătate mintală, deoarece declanșează răspunsul de luptă sau de fugă și pot duce la traume indirecte.

Este un ciclu. Cu cât consumi mai multe videoclipuri sau mai mult conținut grafic, amigdala ta se aprinde, nevoia ta primară de a derula începe să o ia razna, apoi mai derulezi și mai mult, apoi mai derulezi și mai mult pentru că nu te simți în siguranță. Acesta este un eveniment comun”, a mai explicat medicul.

Studiile arată că riscul de PTSD crește atunci când vizionați imagini grafice, chiar dacă acel lucru pe care îl consumați se întâmplă la mii de kilometri distanță, cum ar fi orice conflict, orice dezastru climatic, orice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel