Uleiul de măsline. Beneficii și dezavantaje

Uleiul de măsline este cunoscut pentru efectele benefice pe care le are asupra sănătății. 

O singură lingură de ulei de măsline conține aproximativ 10 grame de grăsimi monoinsaturate, 1,42 grame de grăsimi polinesaturate și doar 2 grame de grăsimi saturate, conform USDA. Datorită conținutului ridicat de grăsimi nesaturate, uleiul de măsline este benefic în sănătatea inimii și poate contribui la scăderea riscului de boli cardiovasculare, potrivit Clinicii Mayo.

 


Extra-Virgin versus normal

Toate soiurile de ulei de măsline sunt surse bogate de grăsimi monoinsaturate. Cu toate acestea, uleiurile de măsline virgine și extra-virgine, care indică un grad mai mic de prelucrare, au cel mai mare procent din clasa de antioxidanți cunoscuți sub numele de polifenoli. Polifenolii sunt importanți în sănătătea inimii.

 

Aport zilnc

Aportul zilnic de ulei de măsline va depinde de vârsta, sexul și nivelul activității fizice, potrivit  Departamentului Agriculturii din SUA. USDA încurajează femeile să consume cel mult 5 lingurițe de ulei pe zi și recomandă bărbaților să consume cel mult 6 lingurițe de ulei pe zi. Folosiți uleiul de măsline pentru  gătit legume și carne și ca dressing pentru salate.


Dezavantaje

 

Deși uleiul de măsline poate fi sănătos, este important să fie consumat cu moderație, deoarece uleiul este foarte dens în calorii și poate contribui la creșterea în greutate, potrivit Clinicii Mayo.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel