Consumul de alcool, de ce apare dependența

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alcool
Alcool

Consumul de alcool ar putea fi limitat. Oamenii de știință ar putea lucra la elaborarea unor medicamente, după ce au constatat că zona din creier afectată de alcool este conectată cu cea care controlează recompensa.

Dependența de alcool ar putea fi limitată prin oprirea unui circuit între două regiuni ale creierului care controlează cel mai răspândit tip de alcoolism, în Statele Unite. Constatările, publicate în revista Biological Psychiatry, ar putea duce la terapii viitoare care vor ajuta oamenii să scape de acest obiceiobiceiul.
Institutul Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolismul (NIAAA) definește consumul abuziv de alcool ca fiind consumul care aduce o concentrație de alcool în sânge de la 0.08 grame la sută în sus.

La un adult, acesta este de obicei echivalent cu cinci sau mai multe băuturi pentru bărbați și patru sau mai multe băuturi pentru femei într-un interval de două ore, dar persoanele cu o greutate corporală mai mică vor ajunge la acest nivel mai devreme, scrie medicalnewsdoday.

Alcoolul moderat, pe de altă parte, este definit ca până la o băutură pe zi pentru femei și două pentru bărbați, în conformitate cu Orientările dietetice pentru americani.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) afirmă că aproximativ 1 din 6 adulți consumă băutură aproximativ patru ori pe lună, iar 70% din consumul de alcool e făcut de persoanele cu vârsta peste 25 de ani, iar persoanele peste 65 de ani, frecvent consumă alcool.

Amigdala și zona tegmentală ventrală mențin bucla

Studiile anterioare au sugerat că amigdala extinsă și zonele tegmentale ventral (VTA) ale creierului joacă un rol în consumul de alcool. Echipa a constatat că alcoolul pune accentul pe celulele din amigdala extinsă. Aceste celule eliberează apoi factorul de eliberare a corticotropinei (CRF). Prin legături numite neuroni cu proiecție lungă, CRF acționează apoi asupra VTA. VTA produce un sentiment de recompensă.

Cu alte cuvinte, consumul de alcool începe o buclă în care cu cât o persoană consumă mai mult, cu atât este mai mare răsplata cu care se confruntă creierul. Aceasta încurajează persoana să continue să bea.

Amigdala extinsă este o parte a creierului care răspunde stresului psihic și anxietăți. Este afectată atunci când cineva se confruntă cu o situație dificilă, cum ar fi pierderea unui loc de muncă sau a unei persoane iubite.

Alcoolul este cunoscut ca un psihoresor. VTA răspunde la proprietățile de satisfacție ale alimentelor și drogurilor în abuz, inclusiv alcoolul. Împreună, ele formează un circuit funcțional care controlează consumul de alcool. Autorii sugerează că inhibarea unui circuit între aceste două regiuni ale creierului, de stres și recompensă, poate inhiba consumul de alcool. Ei cred că manipularea sistemului CRF ar putea oferi o opțiune de tratament pentru persoanele cu o problemă de alcool.

Deși CDC nota că cei care abuzează de alcool nu sunt, în general, dependenți de alcool, cercetătorii spun că noile idei ar putea duce la dezvoltarea de tratamente farmacologice care ar putea ajuta la prevenirea dependenței. "Este foarte important să continuăm să încercăm să identificăm ținte alternative pentru tratarea tulburărilor de consum alcool.

Dacă puteți opri pe cineva de a consuma abuziv, este posibil să îi împiedicați să devină în cele din urmă alcoolici. Știm că oamenii care beau o băutură, mai ales în anii lor de adolescență, au mult mai multe șanse să devină dependenți de alcool mai târziu în viață ".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel