Accident vascular cerebral: cum afectează emoțiile și comportamentul
Accident vascular cerebral, emoții. Cercetători olandezi au analizat, într-un studiu, cum AVC-ul afectează, în timp, emoțiile și comportamentul bolnavilor.
Accident vascular cerebral, emoții. Cercetători olandezi au analizat, într-un studiu, cum AVC-ul afectează, în timp, emoțiile și comportamentul bolnavilor.
Atac ischemic tranzitor. E denumit mini-AVC întrucât e privit ca un semnal care avertizează riscul producerii unui atac cerebral vascular.
Citirea unei electroencefalograme (EEG) ar putea oferi un real ajutor în diagnosticarea bolii Parkinson, dar și a altor tulburări motorii.
Modificările de greutate la vârste înaintate ar putea fi un indiciu privind demența. Cel puțin asta au concluzionat cercetătorii coreeni.
Boli mentale, antioxidant. Dacă legătura dintre sport și sănătatea mentală era cunoscută, cercetătorii au alăturat celor două un supliment antioxidant.
Creier. Un studiu realizat de cercetători de la Stanford susține că interacțiunile oamenilor cu o persoană din Realitatea Augmentată le afectează comportamentul.
Realitatea virtuală ar putea ajunge să fie folosită scop terapeutic la persoanele cu demență. Primul studiu a avut efecte notabile.
Zahăr. Cercetătorii americani au creat un joc pe calculator care i-a făcut pe participanții la studiul lor să slăbească reducând dulciurile.
Misofonia este o reacție extremă, una până la furie, la sunete pe care alții nu le observă. Este asociată adesea cu tulburarea obsesiv-compulsivă.
Boala Parkinson ar putea avea o legătură cu apendicita, spune ultimul studiu. Procentul celor care au făcut boala după apenicectomie este covârșitor.
Simțul tactil este dezvoltat în creier înainte de naștere. Asta susțin cercetătorii, după ce au făcut mai multe studii pe șoareci.
Boala Alzheimer ar putea fi ameliorată prin terapie cu lumină. Cercetătorii au observat schimbări importante în creier, la impulsurile luminoase.
Depresia la copii ar putea fi diagnosticată cu un algoritm care poate detecta semne de anxietate și depresie în cuvintele celor mici, susține un studiu.
Tensiunea arterială supusă unui tratament intensiv poate preveni declinul cognitiv la vârstnici, susține un studiu.
Schizofrenia ar putea fi detectată înainte să se manifeste, spun cercetătorii. Ei au descoperit nu mai puțin de 104 gene care au risc ridicat pentru afecțiune.
Alzheimer este o boală care duce la pierderea memoriei. Cercetătorii au descoperit că se împrăștie în creier asemenea unei infecții.
Boala Parkinson este o afecțiune ce apare în general după 60 de ani. Unele semne apar mai devreme, însă rareori sunt observate.
Declinul cognitiv la femei începe mai repede decât se credea până acum, sugerează un studiu recent.