Cum mănânci sănătos la birou, 3 sfaturi esențiale
Chiar dacă masa de prânz o iei la muncă, asta nu înseamnă că nu poți să mănânci sănătos. Iată trei sfaturi esențiale care te ajută să faci alegeri corecte:
Prânzul - sau cina, în funcție de programul dvs. - în timpul zilei de muncă este o problemă pentru majoritatea oamenilor. Gusările , la fel, fac parte din rutina de la birou. Pentru a face alegeri alimentare sănătoase, este o idee bună să elaborați un plan de masă și de gustări pentru o zi sau pentru o săptămână.
"În mod normal, vă recomand să creați un plan pentru ziua următoare înainte de a vă duce la culcare. Gândiți-vă ce presupune programul dvs. pentru ziua care urmează și programați-vă în mod corespunzător mesele și gustările", a spus Kristen Smith, dietetician și purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.
O zi cu mese sănătoase poate începe înainte de a ajunge la birou. Micul dejun în decurs de o oră sau două de la trezire poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului și la controlul foamei mai târziu, a spus Smith. O alimentație sănătoasă poate produce beneficii pe termen lung. Cercetările arată că o dietă săracă în nutrienți este asociată cu decesele din cauza unor boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet zaharat tip 2. Iată trei pași pe care puteți să-i faceți pentru a mânca sănătos la locul de muncă.
Pauze sănătoase
Când este timpul pentru o pauză de cafea, păstrați lucrurile simple, fără a adăuga prea multe ingrediente în plus și calorii goale, la ceașca de cafea. Încercați să limitați zahărul adăugat la 1 linguriță pe cană cel mult, a spus Smith. Zaharurile adăugate determină calorii în plus care pot duce la kilograme în plus și, eventual, obezitate, ceea ce poate afecta sănătatea inimii.
American Heart Association (Asociația Americană a Inimii) recomandă limitarea zahărului adăugat total la 6 lingurițe (25 grame) pe zi pentru femei și 9 lingurițe (37,5 grame) pentru bărbați. Amintiți-vă că cremele sau siropurile pot adăuga, de asemenea, zahăr. Luați în considerare să le evitați și să adăugați în schimb lapte de vacă sau de nuci (cocos, migdale etc.) preferat, a spus Smith.
„Pentru un plus de aromă fără toate caloriile, stropiți cafeaua cu niște scorțișoară sau puneți un extract de vanilie", a spus ea.
Și mai degrabă decât să vă îndreptați către o cafenea din apropiere, optați pentru o ceașcă preparată în camera de pauză de la locul de muncă sau beți o apă minerală. Vă va ajuta să evitați caloriile nedorite ale băuturilor fanteziste cu cafea.
Prânzul la pachet
Aducerea propriului prânz la birou elimină stresul de a încerca să faceți alegeri sănătoase atunci când mănâncați. Luați o pauză de cel puțin 15 până la 20 de minute pentru a vă mânca prânzul, astfel încât să nu vă creați obișnuința de a „mânca fără minte" în timp ce munciți, ceea ce poate reduce satisfacția și poate duce la supraalimentare, a spus Smith.
Pentru un prânz echilibrat, includeți o proteină slabă, un fruct sau legumă și un produs din cereale integrale. Vă va ajuta să atingeți obiectivele nutriționale zilnice și nu vă va fi foame mai târziu. Dacă o salată este mâncarea voastră sănătoasă preferată, optați pentru o bază cu frunze de culoare verde închis și completați-o cu alte legume și o proteină slabă, cum ar fi puiul sau peștele. Pentru vegetarieni, fasolea, quinoa sau tofu pot servi drept proteină de prânz. Amintiți-vă, pansamentele și alte completări pot adăuga grăsimi și calorii.
Jumătate din farfuria dvs. trebuie să fie plină cu legume, fie o salată verde închis, legume crude sau legume aburite. Gătirea unor mese sănătoase la domiciliu poate oferi resturi pentru prânzuri ușoare, avantajoase pentru buget, la birou a doua zi, reducând nevoia de a mânca la restaurant sau cantine. Mâncarea restaurantelor poate duce la un aport mai mare de sodiu în alimentația dvs., deoarece multe restaurante și alimente tip fast-food sunt foarte sărate, a spus Smith. American Heart Association recomandă un aport zilnic de sodiu de cel mult 2.300 de miligrame și cel mai bine este să vă mențineți la o limită ideală de 1.500 mg pe zi, pentru majoritatea adulților.
Când luați prânzul la un restaurant pentru o întâlnire de afaceri sau o întâlnire socială, rețineți câteva sfaturi sănătoase: încercați să evitați mâncarea prăjită și alegeți multe fructe și legume. Dacă porțiile unui restaurant sunt mari, limitați cantitatea de mâncare pe care o mâncați și cereți o cutie pentru a lua la pachet restul. Sau verificați dacă există oferte speciale pentru prânz care oferă porții mai mici.
Gustările
Este important să vă ascultați stomacul când dă semne de foame. Mâncarea la fiecare trei-cinci ore ajută de obicei la menținerea foamei sub control, a spus Smith. Pentru majoritatea oamenilor, asta înseamnă să ia o gustare cam la două-trei ore după masă. Automatul de birou pare tentant cu oferta variată de gustări? Pentru a evita acele chipsuri și dulciuri - și tot zahărul, grăsimea și caloriile din ele - ambalează gustări din casă care conțin fibre și proteine pentru a te ajuta să te simți sătul, a spus Smith.
Luați în considerare aducerea la birou a unor nuci nesărate, iaurt grecesc, brânză cu conținut scăzut de grăsimi, biscuiți din cereale integrale, floricele fără grăsimi, fructe sau legume crude. Păstrați gustările în sertarul biroului sau în frigiderul de la muncă. Astfel, mâncarea hrănitoare este la îndemână dacă vă simțiți mai înfometat decât de obicei. Dacă nu ai nevoie de ele astăzi, gustările hrănitoare vor fi acolo și mâine.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
