Dieta care ajută sistemul limfatic să funcționeze optim

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Apa minerală. Foto: Pixabay
Apa minerală. Foto: Pixabay

Blocajele din sistemul de detoxifiere al organismului opresc arderea grăsimilor, ceea ce duce la celulită și depozite de grăsime.

Cum scăpăm de aceste probleme: 

* ”când sistemul limfatic funcționează, lichidul limfatic circulă prin corp, detoxificând țesuturile, filtrând grăsimile și toxinele și menținând un sistem imunitar sănătos", explică Bruno Chikly, doctor în medicină și doctor în medicină, director al programelor de terapie prin drenaj limfatic și terapie cerebrală din Scottsdale, Arizona.

* ”când fluxul limfatic stagnează, se acumulează deșeuri, iar acest lucru poate duce la creșterea încăpățânată în greutate, celulită și balonare", afirmă expertul în sănătatea femeilor Jennifer Weinberg, doctor în medicină, autoarea cărții The Whole Cure. De ce se întâmplă acest lucru: În timp, hormonii de stres și toxinele se acumulează în sistem, făcând lichidul limfatic gros și vâscos.

* ”când sistemul limfatic este congestionat, nu poate transporta în mod corespunzător grăsimea acolo unde trebuie să ajungă", spune Dr. Chikly. Astfel, grăsimea suplimentară se depune în celulele adipoase - ceea ce duce la celulită cu cocoloașe și grăsime umflată și denivelată în jurul burții, șoldurilor și coapselor. De fapt, cercetătorii de la Universitatea Stanford raportează că o încetinire limfatică face ca depozitarea grăsimilor să se dubleze. Iar încetinirea se înrăutățește cu fiecare deceniu care trece: Potrivit cercetătorilor din Japonia, fluxul limfatic scade cu 39% între 20 și 50 de ani și scade cu încă 20% între 50 și 70 de ani.

Studiile arată că prin combinarea strategiilor de îngrijire, precum automasajul, cu câteva modificări ușoare ale dietei, cum ar fi consumul de mai multă apă, se poate subția rapid limfa congestionată și stimula fluxul. Este atât de simplu, ne asigură Dr. Chikly.

Citește mai mult pe Spectacola.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel