Mâncărurile banale pe care le savurăm iarna și ne îngrașă fără să ne dăm seama

Adisa Codruț |
Data publicării:
Tort   FOTO: pexels.com
Tort FOTO: pexels.com

Unele feluri de mâncare gătite iarna duc la kilograme în plus. Nutriționiștii explică de ce.

Pe măsură ce sezonul rece își intră în drepturi, unele preparate vin nu numai cu un gust plin de arome, ci și cu kilograme în plus. 

Mâncărurile savurate iarnă care ar putea să vă facă să vă îngrășați, confrom medicilor nutriționiști: 

Prăjiturile - sunt o sursă majoră de creștere în greutate în lunile de iarnă. "Majoritatea prăjiturilor sunt făcute cu făină rafinată și zahăr, ambele având ca rezultat o creștere a glicemiei. Acest lucru determină ulterior o creștere a insulinei, care este un hormon care stochează grăsimile", explică Elise Harlow, MS, RD, proprietar al The Flourished Table.

Supele pe bază de smântână - "Supele sunt un aliment excelent pentru iarnă și, de obicei, o modalitate extraordinară de a strecura un plus de legume în dieta ta. Cu toate acestea, ele pot deveni rapid dăunătoare pentru talia ta dacă continui să le alegi pe cele făcute cu smântână groasă", avertizează Paula Doebrich, MPH, RDN, proprietar al Happea Nutrition. "Încearcă să optezi pentru supe mai ușoare, pe bază de legume, pentru a evita creșterea nedorită în greutate", recomandă Doebrich.

Plăcintele - indiferent dacă preferați dovleac, mere sau nuci, plăcinta este un aliment bogat în calorii, de obicei sărac în fibre sau proteine, care altfel v-ar putea să vă țină sătul. "În timp ce o felie aici și acolo este puțin probabil să te facă să te îngrași, având prea multe din aceste bunătăți dulci se va vedea în timp", spune Doebrich. Dacă optați să vă răsfățați, "Încercați să alegeți plăcinte cu un minim de zahăr adăugat", recomandă Doebrich, potrivit eatthis.com.

Macaroane cu brânză - sunt pline de calorii și grăsimi. "În general, pe măsură ce ne apropiem de lunile mai reci, oamenii au tendința de a pofti la alimente mai reconfortante, cum ar fi macaroanele cu brânză , spune Doebrich. "Combinat cu o activitate fizică redusă în timpul lunilor de iarnă, nu este surprinzător faptul că este de așteptat să se câștige câteva kilograme."

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel