Mihaela Bilic recomandă ciorba, dimineață, la prânz și seara: Nu veți greși făcând asta. Rezultatul e garantat
Mihaela Bilic pune ciorba și supa pe același nivel cu dietele de detox.
Mihaela Bilic, celebrul nutriționist, atrage atenția cu privire la unul dintre cele mai frecvente feluri de mâncare de odinioară, din România, pe vremea când la masă aveam felul principal și felul al doilea. Tot ceea ce înseamnă supe, ciorbe, borșuri, pe care Mihaela Bilic le poate pune pe același nivel cu multiplele cure de detox.
”Ghici ghicitoarea mea... la ce-i bună supa?
Nu știu câtă ciorbă se mai mănâncă în casele românilor, dar e păcat că nu o prețuim la adevărata ei valoare. Măcar acum, când ne dorim cu toții să facem o schimbare, ar trebui să luăm în calcul supa.
Cât despre gătit, există variante simple și elegante: legume congelate și roboți de bucătărie. Recunosc că ciorba de perișoare o face mama, însă supa cremă știu și eu să o fac.
Poate credeți că glumesc când spun că nu e nevoie să cheltuim banii pe nutriționiști și programe detox. Cu supă/ciorbă puteți obține rezultate acasă, la voi în bucătărie”, a scris Mihaela Bilic pe contul său de Facebook.
Supa ne scoate din impas
”Nu știți ce preparate să mâncați, în ce cantitate sau cum să le combinați? Răspunsul e simplu: o farfurie de supă vă scoate din impas!
Nu degeaba nutriționiștii au recunoscut că 'de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat în alimentație'. Iar dovada am primit-o într-un magazin din Italia, unde vânzătoarea mi-a spus soluția pe care toată lumea o aplică după sărbători - 'minestra'.
Ciorbă dimineață, la prânz și seara? Da, nu veți greși făcând asta”, a mai scris nutriționistul, adăugând că dacă o veți consuma fără pâine, ”rezultatul e garantat”.
”Slăbim cu ciorbă, salate și iaurt, nu cu semințe”. Bilic, mesaj tranșant: Da, din păcate tot ce e bun, îngrașă
"Stomacul nostru nu știe să numere caloriile, este impresionat doar de volum. Simțim că ne-am săturat doar atunci când stomacul este plin!
Însă nu e totuna dacă mâncăm cașcaval sau frunze de salată.
Alegeți produse pline de apă sau aer, cu volum mare și calorii puține.
Slăbim cu ciorbă, salate și iaurt, nu cu semințe, brânzeturi și mezeluri. Da, din păcate tot ce e bun, îngrașă", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.
Alimentul considerat ”o extra carne”. Bilic: Grav este că uităm să îl includem în dietă
”Ultima fiță în materie de nutriție” pare să fie mini-conserva cu leguminoase, ce nu ar trebui să lipsească din nicio poșetă, afirmă medicul nutriționist Mihaela Bilic. De altfel, aceasta consideră că este benefică nu doar pentru sănătate, cât și pentru a reduce risipa alimentară.
”Mini conservele, un “accesoriu” la modă când vine vorba de alimentație sănătoasă!
“Ce cară femeile în poșetă?” se întreabă mereu bărbații, cu un amestec de curiozitate și ironie? Adevărul e că poșeta unei femei este mai ceva ca Peștera lui Ali-Baba, poți să găsești în ea cele mai surprinzătoare și atipice lucruri… de care însă avem mare nevoie!
Și dacă până acum poșeta a avut chiar și rol de trusă de prim ajutor sau kit de bricolaj, aflați că mai nou poșeta ține loc de cămară! Da, nu râdeți, ultima fiță în materie de nutriție este să ai mereu la îndemână o mini conservă. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Cum refolosești COAJA legumelor de ciorbă. Florin Dumitrescu: M-au URÂT toate bunicuțele din țară
-
-
-
Un test de salivă ar putea descoperi insuficiența cardiacă04.11.2025, 09:28
-
-
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
