Pastilele de slăbit, o ”minune” cu efecte nocive. Deshidratarea și insomnia se află pe ”listă”

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
pastilele de slabit o minune cu efecte nocive. FOTO Pexels @ Ksenia
pastilele de slabit o minune cu efecte nocive. FOTO Pexels @ Ksenia

Pastilele de slăbit sunt ”desființate” de nutriționistul Laura Ene. Deshidratarea și insomnia, pe lista efectelor nocive.

Nutriționistul Laura Ene a demontat ”pastilele de slăbit” care au invadat piața, din dorința multora de a scăpa de kilogramele acumulate în poate luni sau ani într-un timp foarte scurt.

De altfel, subliniază specialistul în boli metabolice, deci un susținător al unui stil de viață sănătos, multe dintre aceste pastile sunt considerate cu ”rezultate-minune”, însă acest lucru este departe de adevăr, iar în postarea făcută pe Instagram le recomandă potențialilor clienți să se gândească de două ori, argumentându-

”Cu siguranță ai remarcat că există pe piață tot felul de pastile care îți promit rezultate-minune în lupta cu kilogramele în plus. Îmi imaginez că, odată cu venirea verii, o asemenea soluție aparent rapidă poate deveni tentantă, dar îți recomand să te gândești de 2 ori înainte.

Cele cu fibre: Absorb apa şi se umflă în stomac, creând o falsă senzație de sațietate și provocând adesea balonare şi gaze.

Cele cu plante medicinale: Au proprietăți laxative şi diuretice, iar în timp pot provoca deshidratare, tulburări digestive și alte probleme de sănătate.

Cele cu capsaicină: Administrarea în doze mari cauzează efecte secundare nedorite, precum probleme gastrice, reflux gastroesofagian, migrene, tahicardie şi insomnii.

Laxativele și diureticele: Promit reducerea depozitelor de grăsime prin proprietățile lor laxative şi diuretice sau prin detoxifierea colonului. De fapt, golesc tractul digestiv și ne deshidratează.

Cele cu ceai verde: Ceaiul verde este binevenit într-o dietă sănătoasă, dar de fapt, de unul singur, nu te poate ajuta să slăbeşti”, a scris dr. Laura Ene pe contul său de socializare.

Dieta mediteraneeană, recomandată pentru vindecarea diabetului. Dr. Hâncu: Se bazează și pe controlul porțiilor

Metabolismul poate fi educat. Medic: 9 elemente care îl accelerează

”Am auzit de foarte multe ori această teorie: Mă îngraș din cauză că am metabolismul leneș”, a scris dr. Laura Ene, pe contul său de Instagram.

Potrivit medicului nutriționist, metabolismul este ”oglinda stilului nostru de viață”, motiv pentru care acesta poate fi educat sau chiar reeducat. 

În postarea făcută de specialistul în nutriție și boli metabolice, aceasta a expus câteva dintre trucurile care pot ajuta la punerea ”pe roate” a metabolismului, astfel încât să ne putem bucura și de o prăjitură la care tânjim, dar și de o viață sănătoasă. 

9 elemente care accelerează metabolismul

Pentru o bună funcționare a organismului și un metabolism pe măsură, potrivit medicului Laura Ene sunt necesare 9 elemente, astfel:

”- Minimum 8 ore de somn pe noapte

- Minimum 2 litri de apă pe zi

- Minimum 5000 de pași pe zi

- Fără ciuguleli între mese

- Intermittent fasting de 8-10 ore

- Ultima masă la ora 18.00

- Fructe în prima parte a zilei

- Legume la fiecare masă

- Doar proteină cu legume la cină”, a scris dr. Laura Ene.

Cum putem păcăli pofta de dulce

Oricât ne ținem de o alimentație sănătoasă, pofta de dulce este prezentă. Aceasta poate fi însă ”păcălită” într-un mod sănătos, dar mai ales care să nu lase frustrări emoționale, ce să ne împingă și mai tare în ciocolată sau vreo prăjitură.

”Încearcă să păcălești pofta de dulce cu o bucățică de ciocolată amăruie, cu un fruct, chiar și cu un fursec. Dar nu lăsa o gustare de poftă să se transforme într-o masă în bună regulă.

Dacă simți nevoia de o recompensă imediată, apelează la activitățile care îți fac plăcere, iar hormonii fericirii își vor face treaba fără să te împovăreze cu calorii nedorite”, a mai scris dr. Ene pe contul său de socializare. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Ceaiul de slăbit, BOALĂ curată. Senna, Fenproporex și Pseudoefedrina, ingredientele ascunse pe etichetă: Dezvoltă CANCER și INFARCT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel