Slăbit, dietă: cum dai jos kilogramele nedorite fără prea mare efort

Florina Pop |
Data publicării:
Dieta de tip mediteranean   FOTO: pexels.com
Dieta de tip mediteranean FOTO: pexels.com

Slăbit, dietă? Kilogramele nedorite pot fi date jos printr-o dietă cu mai multe fibre, o atentă alegere a grăsimilor din alimente, dar și prin sport.

Slăbit, dietă? Cum dăm jos kilogramele nedorite? Un rol important îl au alimentele pe care le consumăm, somnul, dar și mișcarea. Cei de la medicinenet.com au realizat o listă cu câteva ponturi care vă pot ajuta.

Iată câteva:

1. Mâncați mai multe fibre – legume cu frunze verzi, cereale integrale, nucile și fasolea sunt bune pentru a scăpa de grăsimea viscerală, periculoasă deoarece se înfășoară în jurul organele importante ca ficat, pancreas, rinichi.

2. Uitați de ideea că există „super-alimente" care ard grăsimea viscerală. Căutați modalități de a vă îmbunătăți obiceiurile alimentare și de a fi activi zilnic. Gândiți-vă cum arată săptămâna voastră și unde puteți face schimbări.

3. Alegeți ce grăsimi consumați - limitați grăsimile saturate din alimentele de origine animală, ulei de nucă de cocos, ulei de palmier și lapte integral. Citiți etichetele nutriționale pentru a vedea cât de multe calorii și cât de multă grăsime este într-o porție. Căutați grăsimi care sunt mai bune pentru corp ca acelea de la somon, ton și macrou, bogate în omega-3.

4. Somnul - mai puțin de 5 ore poate înseamna mai multă grăsime; mai mult de 8 ore – la fel; varianta bună ar fi undeva între 6 și 8 ore.

5. Păstrați calmul - stresul vă face să mâncați mai multă grăsime și zahăr și să se declanșeze cortizolul, hormonul de stres; tot stresul vă poate face să dormiți mai puțin, să faceți mai puțin sport și să beți mai mult alcool - care poate adăuga și grăsime de burtă. Ca să fiți calmi meditați, ascultați muzica preferată sau găsiți alte modalități sănătoase care vă ajută să vă relaxați.

6. Ridicați greutățiun studiu demonstrează că bărbații sănătoși de vârstă mijlocie care au ridicat zilnic greutăți, timp de 20 de minute, au avut mai puține grăsimi abdominale decât cei care au făcut aerobic. Ridicarea de greutăți se recomandă și femeilor, nu le face voluminoase. Asta pe lângă exerciții cardio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel