Știrile zilei - 8 iulie. Cele mai importante informații din sănătate

Florina Pop |
Data publicării:
Știrile zilei
Știrile zilei

DC Medical vă prezintă cele mai importante informații din sănătate ale zilei de 8 iulie.

Știrile zilei de 8 iulie:

Colesterol mărit. Alimentele pe care trebuie să le eviți - Deși majoritatea recomandărilor arată că grăsimile saturate trebuie evitate atunci când aveți colesterolul mărit, un nou studiu sugerează că eliminarea carbohidraților din dietă, ar fi, de fapt, cheia pentru reducerea colesterolului. CITEȘTE MAI MULTE.  

Val de leziuni cerebrale - Oamenii de ştiinţă au avertizat miercuri asupra unui potenţial val de leziuni cerebrale asociate noului coronavirus după ce dovezi recente sugerează că boala provocată de acesta, COVID-19, poate cauza unele complicaţii neurologice grave, ce includ inflamaţii, psihoze şi delir. CITEȘTE MAI MULTE.  

Declin cognitiv. Alimentele care încetinesc îmbătrânirea creierului - Betacarotenul ar putea juca un rol important în încetinirea declinului cognitiv. CITEȘTE MAI MULTE.  

COVID-19. Record de cazuri noi: 555 în 24 de ore - Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. CITEȘTE MAI MULTE. 

EXPLOZIE COVID în România. Tătaru, ANUNȚ de ultimă oră - Când REVENIM la starea de URGENȚĂ? CITEȘTE MAI MULTE.  

Dr Mihai Craiu: Din acest moment, acești oameni sunt pe cont propriu. Nu vă bazați - Dr. Mihai Craiu a tras un semnal de alarmă legat de pericolul infectării cu noul coronavirus, pe care mulți nu îl iau în serios. CITEȘTE MAI MULTE.  

Austria, AVERTIZARE de călătorie pentru ROMÂNIA din cauza exploziei de cazuri de COVID - Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri Guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări. CITEȘTE MAI MULTE.  

Activitatea care crește optimismul și ține depresia la distanță - Cercetările arată că menținerea unui obicei continuu de meditație vă poate ajuta să mențineți aceste beneficii pe termen lung. CITEȘTE MAI MULTE.  

Beneficiile expunerii la soare. Cum ne protejează oasele și ne ferește de anumite boli - Un pic de soare poate aduce beneficii imense pentru sănătate. Una dintre cele mai cunoscute efecte favorabile, în urma expunerii la soare, este favorizarea producției de vitamina D în organism. CITEȘTE MAI MULTE.  

Pacienții cu COVID-19 care refuză internarea trebuie să stea în izolare la domiciliu - ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat ce se întâmplă cu concediul medical al acestor pacienți. CITEȘTE MAI MULTE.

Porumbul, posibilă soluție în tratarea bolii inflamatorie a intestinului - O specie creată genetic de porumb ar oferi o soluție pentru un tratament viabil al bolii inflamatorii a intestinului. CITEȘTE MAI MULTE.  

Raed Arafat, AVERTISMENT despre explozia de cazuri de COVID: Creștere COMUNITARĂ CONTINUĂ. Singura soluție. CITEȘTE MAI MULTE.  

Paramedicul care a impresionat bucureștenii - Un paramedic a fost aplaudat, în plină stradă, în Capitală, după ce i-a acordat îngrijiri medicale unei bătrâne care a leșinat în troleibuz. CITEȘTE MAI MULTE.  

Medicul și scriitorul Vasi Rădulescu a publicat o listă cu 35 de lucruri pe care ni le recomandă pentru a avea o viață mai bună. CITEȘTE MAI MULTE.  

Epoca Covid-19. Medic din Ploiești, episod oribil în magazin: Pe drum spre casă mi-a venit să plâng - Un medic psihiatru din Ploiești a relatat experiența oribilă pe care a trăit-o într-un magazin, în timpul pandemiei. CITEȘTE MAI MULT.

Dispepsia funcțională: de ce este atât de dificil de tratat uneori - Dispepsia funcțională este o afecțiune comună, care însă are puține forme de tratament. Uneori nu este indicată o sursă clară a simptomelor, iar atunci, tratamentul devine dificil. CITEȘTE MAI MULT.

Astmul: moștenit genetic sau influențat în sarcină - Un studiu danez sugerează că factorii prezenți în uter în timpul sarcinii oferă un risc suplimentar pentru astm și alergii la copii. CITEȘTE MAI MULT.

Probioticele ameliorează depresia. Efectele asupra anxietății - Probioticele luate singure sau combinate cu prebiotice ar ameliora depresia, sugerează o revizuire a mai multor studii. CITEȘTE MAI MULT.

Drogul periculos care se găsește și în București. Care sunt efectele - O substanță periculoasă se vinde în anumite cluburi din București. Specialiștii anti-drog avertizează că aceasta are efecte nocive asupra organismului tinerilor. CITEȘTE MAI MULT.

Stare de urgență din nou? Răspunsul președintelui Klaus Iohannis - Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 8 iulie, că dacă situația îmbolnăvirilor COVID-19 se înrăutățește, atunci ”putem să revenim la măsuri mai restrictive”. CITEȘTE MAI MULT.

Dr Simona Carniciu, despre telemedicină în tratamentul diabetului. Academia de Sănătate - Dr. Simona Carniciu, vine la Academia de Sănătate joi, 9 iulie, de la ora 18.00, pentru a discuta despre modul în care telemedicina poate fi utilă în tratamentul pacienților cu diabet. CITEȘTE MAI MULT.

Durere: nou medicament, fără dependență sau efecte secundare hepatice - Un nou medicament folosit împotriva durerii a fost descoperit de cercetătorii americani. Spre deosebire de celelalte, acesta nu dă dependență și nu produce leziuni renale sau hepatice. CITEȘTE MAI MULT.

Declinul imunitar și fragilitatea, reversibile la animale. Experiment inedit - Fragilitatea și declinul imunitar, două caracteristici principale ale bătrâneții, pot fi oprite și chiar parțial inversate la animale. CITEȘTE MAI MULT.

Transpirații nocturne după menopauză, risc mai mare pentru atacuri de cord și AVC - Femeile care au bufeuri și transpirații nocturne după menopauză au cu 70% riscuri de a dezvolta un atac de cord sau accident vascular cerebral. CITEȘTE MAI MULT.

Fertilitate: calitatea ovulelor femeii depinde de factori metabolici - Cercetătorii au descoperit că un nivel crescut al unei substanțe chimice găsite în toate celulele umane ar stimula fertilitatea unei femei și ar ajuta la selectarea celor mai bune ovule pentru concepție. CITEȘTE MAI MULT

ARPIM: Cecilia Radu este noul vicepreședinte - Cecilia Radu este noul vicepreședinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), ales în cadrul Adunării Generale desfășurate la finalul lunii iunie. CITEȘTE MAI MULT.

Alcool: de ce să nu-l consumi când conduci - Alcoolul are o serie de efecte în organism care sunt cunoscute. Recomandările spun să nu-l consumăm înainte de a urca la volan. O statistică a deceselor în accidente rutiere vine cu un argument în plus. CITEȘTE MAI MULT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel