Cinci motive să practici yoga în fiecare zi: ce asane sunt bune pentru sănătate

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cinci motive pentru a practica yoga în fiecare zi: ce asane sunt bune pentru sănătate. Foto: Freepick @ nadyacheetah
Cinci motive pentru a practica yoga în fiecare zi: ce asane sunt bune pentru sănătate. Foto: Freepick @ nadyacheetah

Cinci motive sunt eficiente ca să te convingă să practici yoga în fiecare zi.

Mulți oameni doresc să fie slabi și sănătoși, dar nu tuturor le plac antrenamentele de forță sau alergările lungi și regulate. În acest caz, cursurile de yoga sunt o alternativă excelentă.

În primul rând, yoga este oferă un număr imens de asane diferite, care te ajută să ajungi repede la silueta mult dorită. În plus, îți aduc multă satisfacție spirituală. Acest complex de practici fizice și emoționale, inventat în India, are și un efect pozitiv asupra bunăstării unei persoane și îi întărește sănătatea.

Cele mai bune 12 alimente pentru sănătatea creierului. Previn accidentul vascular cerebral și boala Alzheimer

Îți dezvăluim 5 motive pentru a practica yoga zilnic.

1. Respirație completă. În viața obișnuită, o persoană respiră superficial și nu are timp să sature corpul cu oxigen. Practicând yoga, deschizi literalmente pieptul, umplându-l cu aer, hrănind astfel organele interne și sângele.

2. Cultivă concentrarea. În timpul unei ședințe de yoga, o persoană face abstracție de lumea exterioară și rămâne singură cu propriile gânduri. De aceea, practicând yoga vei învăța să te concentrezi, să-ți cultivi rezistența la stres și să te relaxezi.

Fructele, adevărul despre cantitatea ideală. De ce trebuie să stai departe. Îți poate face rău

 3. Yoga are beneficii pentru coloana vertebrală. Exercițiile regulate ajută coloana vertebrală să rămână flexibilă pentru o perioadă lungă de timp. Datorită acestui fapt, îți vei forma o postură aristocratică.

4. Yoga ajută articulațiile. Odată cu vârsta, articulațiile unei persoane se „întăresc”, ceea ce duce la probleme cu sistemul muscular și la apariția unor dureri severe. Yoga antrenează articulațiile și le prelungește tinerețea.

Helicobacter pylori, tratamentele naturale. Ce poți încerca acasă fără a fi nevoie de tratament cu antibiotice

5. Yoga îmbunătățește metabolismul. Ședințele de yoga accelerează metabolismul, în urma căruia scaunul se normalizează, iar persoana nu va mai suferi de constipație și de senzație de greutate în stomac.

Și cel mai important, asanele te ajută  să trăiești aici și acum, să apreciezi fiecare clipă, să rămâi optimist și să te simți mai fericit.

Dacă doriți și să vă alăturați adepților acestei practici antice orientale, ar trebui să aruncați o privire mai atentă asupra yoga pentru începători. În acest caz, cele mai simple asane sunt ideale.

Fibromialgia, ce este și cum se tratează. De ce este greu de diagnosticat

O sesiune de yoga poate dura între 20 de minute și două ore sau mai mult. Atunci când faci o yoga, concentrează-e pe pe ceea ce faceți, nu cât timp o faci. Yoga se concentrează pe ținerea îndelungată a asanelor.

Ca începător, o opțiune simplă de respirație este să respirați natural prin nas. Concentrează-te pe ceea ce faci și respiră. 

Când începi să practici yoga, un obiectiv rezonabil este să o faci de trei ori pe săptămână. ă. Dacă îți place atât de mult yoga încât dorești să o practici tot timpul, încearcă să-ți acorzi cel puțin o zi liberă pe săptămână.

Iată câteva asane simple

Tadasana (postura muntelui). Stai drept, cu picioarele apropiate, mâinile pe lângă corp, drepte, umerii aliniați și capul drept. Respiră abdominal pentru ca fluxul energetic specific acestei posturi să nu fie întrerupt.

Urdhva Hastansana. Pornind din postura Tadasana, inspiră, ridică-ți brațele și lipește-ți palmele deasupra capului. Călcâiele  trebuie ținute pe podea. Respiră abdominal cât timp menții această postură, încercând să încetinești ritmul respirației.

Uttanasana. Din postura de bază Tadasana, expiră și apleacă-te, lăsând capul în jos și lipindu-ți palmele de podea. Dacă nu ești atât de flexibil încât să ajungi cu palmele până jos, le vei prinde de gambe.

Nucile, asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare. Care este compusul ce sprijină sănătatea inimii

Utkatasana (postura scaunului). Stai în Tadasana, inspiră și ridică-ți brațele perpendicular  cu podeaua. Expiră și îndoaie-ți genunchii, aplecându-te ușor către față, cu spatele perfect drept. Ridică-ți apoi brațele în sus, pe lângă urechi, astfel încât să fie paralele. Menține postura preț de 30 de secunde la început. 

Savasana (postura cadavrului). Această postură este ideală pentru relaxare. Întinde-te cu fața în sus, cu picioarele depărtate unul de celălalt, cu brațele distanțate de corp și palmele în sus. Capul îl vei ține drept, cu fața în sus.Această postură să fie practicată ultima, la finalul sesiunii de yoga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel