Secretele dietei pentru o siluetă perfectă, după 50 de ani. Sfatul nutriționistului

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alimente
Alimente

Să-ți păstrezi greutatea după vârsta de 50 de ani nu este la fel de ușor de obținut ca la 25 sau 30. Cântarul începe să arăte tot mai multe kilograme în plus cu fiecare an trecut.

Chiar dacă nu ați făcut schimbări majore în dieta și stilul de viață, odată ce ați ajuns la vârsta de 40 de ani, este posibil să observați că o să începeți să luați în greutate. Fie că ne place sau nu, pierderea în greutate este mai greu de realizat pe măsură ce înaintăm în vârstă, în parte datorită unei reduceri a schimbării acizilor grași în țesutul adipos care are loc în mod natural pe măsură ce îmbătrânim, ceea ce face ca organismul să se îngrașe mai ușor. Iar în cazul femeilor, schimbările hormonale naturale care au loc în timpul menopauzei pot face ca luarea în greutate să fie mai probabilă, indiferent de schimbările în dietă și activitatea fizică.

Așadar, cum pot persoanele de peste 50 de ani să atingă un corp slab și sănătos? Deoarece niciunul dintre noi nu a descoperit elixirul tinereții, există câteva modificări ale dietei și ale stilului de viață pe care persoanele de peste 50 de ani se pot baza pentru a le ajuta să își mențină corpul pe care și-l doresc în acest anotimp al vieții.

Citește în continuare secretele dietei pentru un corp slab după 50 de ani::

1. Nu săriți peste mese.

Dacă v-ați confruntat cu o creștere în greutate la 50 de ani, să vă asigurați că respectați un program alimentar și evitați sărirea meselor vă poate ajuta. Potrivit rezultatelor publicate în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, săritul peste mese nu susține pierderea în greutate, în special în cazul femeilor supraponderale și obeze la postmenopauză. Săritul peste micul dejun este deosebit de îngrijorător, deoarece datele arată că cei care sar peste prima masă a zilei au tendința de a consuma mai multe calorii, grăsimi și zaharuri adăugate la prânz, cină și la gustare, comparativ cu cei care consumă micul dejun. 

2. Consumați pește gras cu conținut scăzut de mercur de două ori pe săptămână

Peștii grași, precum somonul și heringul, sunt surse bogate de acizi grași omega-3 antiinflamatori. Și din moment ce inflamația cronică poate duce la creșterea în greutate, includerea peștelui poate ajuta la susținerea unei greutăți sănătoase.

3. Includeți proteine în mesele și gustările dumneavoastră

Includerea proteinelor la mesele și gustările dvs. poate face minuni pentru a vă susține corpul slab. De la promovarea sațietății, astfel încât să nu vă simțiți foame la scurt timp după o masă, până la a ajuta la susținerea masei corporale slabe, proteinele sunt cu siguranță prietenele dumneavoastră. Deoarece pierdem în mod natural masa musculară pe măsură ce îmbătrânim, asigurarea unui aport adecvat de proteine odată ce ați ajuns la vârsta de 50 de ani vă poate ajuta să combateți această condiție și să vă ajutați să ardeți mai multe calorii, chiar și atunci când sunteți în stare de repaus.

Citește continuarea pe Spectacola și află alte trei recomandări pentru dieta persoanelor de peste 50 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel