Un remediu simplu scade zahărul din sânge: sunt suficiente două linguri înainte de culcare

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un remediu simplu scade zahărul din sânge. Foto: Freepick@maria_tebr
Un remediu simplu scade zahărul din sânge. Foto: Freepick@maria_tebr

Un remediu simplu, pe care îl aveți în casă, poate scădea zahărul din sânge.

Lupta împotriva glicemiei crescute și a diabetului poate fi foarte dificilă, dar o dietă sănătoasă și folosirea remediilor populare o pot face să nu fie atât de insuportabilă.

Doar două linguri de oțet de mere, luate înainte de culcare, vă pot ajuta să scădeți nivelul zahărului din sânge. 

Oțetul de mere a devenit popular și este recomandat pentru o varietate mare de afecțiuni. Cercetările privind oțetul de mere confirmă că acesta poate fi bun pentru sănătate. Și dacă vă chinuiți să vă reglați glicemia, oțetul de mere poate fi remediul pe care l-ați căutat.

Cum să treci peste mesele festive în familie atunci când ești la dietă

Oțetul de mere este obținut prin fermentarea merelor zdrobite cu probiotice, care transformă zahărul în acid acetic. Acest produs are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea nivelului de colesterol.

Cercetările au mai arătat, de asemenea, că oțetul de mere poate fi o modalitate eficientă de a regla nivelul zahărului din sânge.

Cum scade oțetul de mere zahărul din sânge?

O serie de studii arată că oțetul de mere poate preveni creșterea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu prediabet și diabet de tip 2 prin blocarea absorbției amidonului. Studiile Universității din Arizona ( Arizona State University) au demonstrat că oțetul de mere poate atenua creșterile nivelului de zahăr din sânge.

Un alt studiu efectuat la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 a constatat că un consum de oțet de mere, în fiecare seară înainte de culcare, a scăzut nivelul zahărului din sânge. Acest lucru se datorează  acidului acetic, care are un efect antiglicemic.

De ce te mănâncă pielea când te pui în pat. Cum poți preveni acest lucru

Iată cum funcționează acidul acetic: amidonul pe care îl obții din alimente precum cartofii și pastele este plin de glucoză și poate provoca creșteri ale zahărului din sânge. Dar acidul acetic vă ajută să absorbiți mai puțină glucoză.

Cum se folosește oțetul de mere pentru a scădea zahărul din sânge?

Participanții la studiul Universității din Arizona (Arizona State University) au consumat câte  două linguri de oțet de mere în fiecare seară. Oțetul a fost diluat cu apă.

Notă: Nu uitați să vă spălați pe dinți după aceea, deoarece oțetul poate deteriora smalțul dinților.

Înainte de a începe să luați oțet de mere pentru a scădea zahărul din sânge, asigurați-vă că ați consultați medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că această metodă este potrivită pentru dvs. și că nu aveți contraindicații pentru acest produs.

Oțetul de mere, bun și pentru sănătatea scalpului și a părului

 

Datorita proprietăților sale dezinfectante, antibacteriene si antiseptice este indicat să diluați oțetul de mere în apă, deoarece oțetul pur ar putea fi agresiv pentru piele.

Iată patru rețete.

Rețeta 1. Într-o sticlă de apă de 1,5 litri adăugați 3-4 linguri de oțet de mere. Puteți folosi acest remediu natural pentru a vă clăti părul. Lăsați-l să acționeze câteva minute și clătește-te cu apă curată.

Rețeta 2. Diluați 3 linguri de oțet de mere și una de suc de lămâie într-un litru și jumătate de apă. În acest fel, veți reduce mirosul oțetului și veți beneficia și de proprietățile dezinfectante și astringente ale lămâii.

Remediul natural pentru tratarea durerilor de gât. Ai nevoie de patru ingrediente

Rețeta 3. Într-un litru și jumătate de apă se pun 3 linguri de oțet de mere și apoi se adaugă: pentru păr gras - 10 picături de bergamotă, 10 picături de lămâie și 5 picături de arbore de ceai; pentru pielea sensibilă - 20 de picături de lavandă; pentru păr uscat și fragil - 10 picături de portocală dulce și 5 picături de rozmarin.  

Rețeta 4. Într-un bol de sticlă se pune un borcan cu iaurt natural integral, apoi  o lingură de ulei de măsline, dacă vreți să hrăniți părul, sau gel de aloe vera, dacă vreți o acțiune vindecătoare și liniștitoare. La final, adaugă o linguriță de oțet de mere și câteva picături de ulei esențial potrivit tipului de păr. Amestecați și distribuiți masca pe scalp și păr. Lăsați-o să acționeze 20 de minute și apoi spălați-vă părul. Tratamentul poate fi repetat o dată pe săptămână.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel