5 greșeli MAJORE pe care le faci când speli așternuturile

Dana Lascu / 13 mai 2021 / 09:53
Greșeli pe care le faci când speli așternuturi. Foto: Pixabay
Greșeli pe care le faci când speli așternuturi. Foto: Pixabay

Când speli așternuturile, involuntar, e posibil să faci 5 greșeli majore. Iată care sunt acestea: 

Greșeli pe care le faceți când spălați așternuturile: 

1. Supraîncărcarea mașinii de spălat

Poate fi tentant să aruncați toate așternuturile familiei într-o singură spălare, dar va trebui să faceți o împărțire pentru a face treaba corect. Hainele și lenjeria trebuie să aibă loc să se învârtă pentru a se curăța, deci nu ar trebui să le înghesuiți niciodată. Introduceți-le separat, fără a le înfășura, ca să se spele mai bine. 

2. Folosiți setarea greșită

Alegerea unui ciclu greu și de durată nu este necesară (cu excepția cazului în care așternuturile sunt extrem de murdare). Este bine să spălați așternuturile la ciclul normal, obișnuit sau cel pentru culori, după caz. Aceste opțiuni sunt mai blânde și mai scurte decât cele grele și (în funcție de mașină) vor răci apa treptat pentru a evita șifonarea lor. 

3. Le uscați prea mult timp

Așternutul se usucă puțin mai greu decât hainele, dar lăsarea cearșafurilor în uscător mai mult timp „pentru orice eventualitate” este ceea ce le poate deteriora și micșora (da, unele țesături intră la apă cum se spune). Cel mai bine este să uscați așternuturile la căldură mică pentru cea mai scurtă perioadă de timp posibil, fapt ce minimizează contracția și le șifonează mai puțin. 

4. Uscați așternuturile împreună cu prosoape

Nu toate lenjeria este creată la fel, deci este mai bine să spălați și să uscați lucruri cu texturi asemănătoare. Cearșafurile se usucă mai repede decât prosoapele, spre exemplu, așa că atunci când cearșafurile sunt uscate, este probabil ca prosoapele să fie încă umede. Dacă intenționați să combinați articole, este bine să puneți niște țesături ușoare de bumbac cu cearșafuri, dar prosoapele sunt problematice.

5. Cum întindeți la uscat

Atunci când scoateți din mașină așternuturile, acestea trebuie scuturate bine, ca fibrele șifonate să-și revină. Fețele de pernă, spre exemplu, trebuie prinse de margini și întinse brusc, ca țesătura să s e rearanjeze. Dacă le întindeți foarte bine înainte de a le pune la uscat, puteți chiar și să scăpați de călcat. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy