Masajul terapeutic are puterea de a calma durerea, de a reduce inflamația și de a-ți aduce alinare acolo unde corpul strigă după ajutor. Este o resursă prețioasă în gestionarea durerii cronice, rigidității articulațiilor și disconfortului zilnic. Dr. Andrei Dobrescu, medic specialist în reumatologie la clinica Medikali, te invită să descoperi puterea masajului terapeutic. Și, poate, cea mai prețioasă formă de putere este aceea a unui nou început. Masajul terapeutic este acea pauză pe care i-o oferi organismului tău pentru a începe o nouă călătorie spre starea de bine.
Masajul terapeutic, o cale blândă și eficientă pentru a alina artrita
În rândurile următoare, vei descoperi ce este artrita și cum acționează aceasta la nivelul organismului. Milioane de oameni suferă de afecțiuni reumatice astăzi. Două forme de artrită sunt mai des întâlnite: osteoartrita și artrita reumatoidă. Aceste afecțiuni se petrec atunci când una sau mai multe articulații sunt inflamate. Altfel spus, poliartrita se manifestă prin faptul că inflamația afectează mai multe articulații în același timp.
Din punct de vedere medical, artrita este un termen care implică mai mult de 200 de tipuri de afecțiuni. Apare cel mai frecvent odată cu înaintarea în vârstă, însă acesta nu este singurul factor declanșator. O astfel de afecțiune poate să-și facă simțită prezența în urma traumatismelor, suprasolicitării fizice sau în urma bolilor autoimune.
În momentul în care te confrunți cu artrita, mișcarea devine nu doar un disconfort, dar și o sursă de stres. Durerile articulare și rigiditatea îngreunează activitățile zilnice precum urcatul scărilor și nu numai. Din fericire, masajul terapeutic te poate ajuta să-ți redobândești puțin câte puțin liniștea și libertatea de mișcare. Pentru că el acționează cu precizie acolo unde se ascund tensiunile, inflamația și durerea.
Masajul terapeutic, o resursă valoroasă în alinarea durerilor provocate de artrită
Cele mai mari beneficii ale masajului terapeutic sunt:
- ameliorarea durerii
- reducerea inflamațiilor din jurul articulațiilor
- îmbunătățirea circulației și eliberarea presiunii acumulate în zonele cu probleme
- îmbunătățirea mobilității și flexibilității musculare
- îmbunătățirea stării emoționale și calității somnului.
Formele de artrită aduc cu sine: durere persistentă, rigiditate articulară, inflamație și limitarea mobilității. Aici intervine masajul terapeutic, care este una dintre cele mai eficiente metode pentru alinarea acestor simptome. În timpul unei sesiuni de masaj, terapeutul se folosește de mai multe tehnici pentru a detensiona musculatura și a reduce inflamația.
Înainte de o astfel de sesiune, este recomandat să discuți cu un medic specialist. El îți poate prescrie un program de recuperare adaptat nevoilor tale. Dacă ești din București, poți face o vizită la recuperare medicală în sector 3. La clinica Medikali, vei găsi întotdeauna îndrumarea și susținerea de care ai nevoie în călătoria ta medicală. Aici, echipa Medikineto efectuează masaj terapeutic pentru toate vârstele. De asemenea, vei putea discuta deschis despre opțiunile de tratament în funcție de nevoile și istoricul tău medical.
Descoperă puterea masajului terapeutic
Studiile medicale efectuate în ultimii ani au demonstrat puterea masajului terapeutic în ameliorarea artritei. Este dovedit faptul că masajul terapeutic este benefic în ameliorarea mai multor tipuri de artrită: fie ea mecanică sau cauzată de boli autoimune. În practicile medicale, masajul terapeutic a fost perceput ca terapie de sine stătătoare sau asociat cu medicația de bază pentru artrită.
Numărul de pacienți care apelează la mesajul terapeutic este în continuă creștere. Printre cele mai bune exemple care vorbesc despre beneficiile testate ale masajului terapeutic se numără cel al unei proaspete mămici de 30 de ani. Dr. Andrei Dobrescu, medic specialist în reumatologie, ne relatează în rândurile următoare cum i-a schimbat povestea puterea masajului terapeutic:
"Pacienta avea dureri articulare de mai mult de un an care nu se ameliorau cu medicație. În urma investigațiilor, ea a fost diagnosticată cu artrită reumatoidă. Atunci a fost momentul în care a apelat pentru prima dată la masajul terapeutic. Beneficiile au fost peste așteptări! Viața ei s-a schimbat pentru că a reușit, prin medicație și masaj terapeutic, să-și învingă durerile. Integrarea masajului terapeutic în planul de recuperare a schimbat complet parcursul vindecării".
Puterea masajului terapeutic este, de fapt, un mod de a-ți îmbunăți calitatea vieții în toate aspectele ei. De-a lungul experienței sale temeinice, Dr. Andrei Dobrescu a observat cum acționează concret masajul terapeutic asupra marilor provocărilor pe care le aduce artrita. Dacă te confrunți cu simptome ale artritei, o discuție cu un medic specialist va pune, cu siguranță, în lumină o nouă cale de a-ți alina durerea și disconfortul. La clinica Medikali, Dr. Andrei Dobrescu acordă o atenție minuțioasă dialogului cu pacienții. Pentru că înțelege pe deplin cât de importantă este atenția la precauțiile speciale necesare în cazul artritei.
Masajul terapeutic, un mod eficient de a diminua stresul
Artrita devine nu doar cauza simptomelor noastre fizice, ci și emoționale. Adesea, ea devine o sursă de stres. Aici intervine, încă o dată, cu aceeași eficiență și profunzime dovedită masajul terapeutic. Prin stimularea sistemului nervos parasimpatic, masajul reduce nivelul cortizolului, hormonul stresului. Este cunoscut faptul că stresul amplifică senzația de durere. De aceea, masajul terapeutic devine un aliat important împotriva unor astfel de afecțiuni. Astfel, te vei simți mai prezent și mai calm după fiecare sesiune de masaj terapeutic. Într-adevăr, o sesiune de masaj se dovedește a fi "terapie pură" în adevăratul sens al cuvântului.
Cum să previi artrita
Obiceiurile mici cântăresc foarte mult în viața oricărui dintre noi. Pentru a preveni artrita, există câteva gesturi mici care pot face diferența:
- Menținerea greutății normale a corpului este esențială.
- O dietă bogată în fructe, legume și verdețuri poate ajuta la refacerea cartilajelor deteriorate.
- Îmbunătățirea calității somnului. Știm deja că somnul este un instrument esențial pentru regenerarea organismului. Masajul terapeutic te poate ajuta să ai un somn mult mai profund și odihnitor. Pentru că el contribuie, de fapt, și la relaxarea întregului sistem nervos.
Notă:
Fumatul, intoxicația cu pesticide și cu medicamente, dar și stresul sunt terenuri fertile care te pot predispune la artrită. Unele alimente ca roșiile, vinetele și ardeii pot influența apariția artritei.
Dr. Andrei Dobrescu, medic specialist în reumatologie, consideră prevenția o oportunitate extraodinară atunci când vine vorba de astfel de afecțiuni. Este incredibil ce putere pot avea aceste gesturi mici asupra unor diagnostice care se pot transforma oricând în provocări mari. Dacă vrei să discuți mai multe despre felul în care poți preveni artrita, la clinica Medikali, prevenția este o prioritate fundamentală. Așa că vei găsi întotdeauna medici pregătiți să te susțină în acest parcurs.
Clinica Medikali – locul în care puterea masajului terapeutic îți redă starea de bine și vitalitatea.
Libertatea de mișcare este o resursă neprețuită pentru noi toți. Știm că artrita poate deveni o adevărată provocare în viața de zi cu zi. Îți poate produce disconfort chiar și în cazul acelor activități simple. De la mersul la magazin la urcatul scărilor. Odată ce vei descoperi puterea masajului terapeutic și îl vei introduce activ în rutina ta, vei simți schimbări semnificative.
Masajul terapeutic reprezintă un prim pas nu doar spre libertatea de mișcare, ci și spre eliberare. Eliberarea de stres, tensiuni și disconfort. Îți îmbunătește calitatea vieții în toate aspectele sale: de la durere, la mobilitate, calitatea somnului la starea de bine. Nu amâna starea de bine și programează-te chiar acum la o sesiune de masaj terapeutic. Corpul și mintea îți vor fi recunoscătoare!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.