5 lucruri pe care pisicile le urăsc la oameni

Deși este mai mult decât dovedit faptul că pisicile sunt animale obraznice, totuși sunt mai independente decât câinii și, de asemenea, au o anumită animozitate față de câteva comportamente umane.

1. Apă doar pentru a bea

Pisicile, de regulă, urăsc apa. O preferă doar atunci când o beau. Să faci baie unei pisici sau pur și simplu să o uzi o va enerva la culme. 

2. Nu mirosurilor puternice

Pisicile au un nas foarte sensibil și pot fi deranjate de utilizarea unor mirosuri puternice precum odorizante de cameră, parfumuri sau deodorante. Citricele, usturoiul și fumul, în special, sunt foarte neplăcute pentru ele.

3. Fără zgomote puternice

La pisici, auzul este mai dezvoltat decât mirosul, astfel încât zgomotele puternice sau stridente sunt chinuitoare pentru ele. Volumul tare al muzicii, țipetele sau scandalurile pot agita pisicile. 

4. Obsesia curățeniei

Pisicile au o reputație binemeritată de a fi animale foarte curate. Deci, dacă stăpânul său nu este atent la igienă, animalul va fi iritat. Mai ales dacă este vorba de nisipul lor, unde își fac nevoile fiziologice. 

5. Destule sărutări și îmbrățișări

Există întotdeauna excepții, dar, de regulă, pisicile nu sunt fan mângâieri, sărutări sau îmbrățișări. Pisicile nu au nevoie de contact fizic pentru a-și arăta dragostea. Se lasă atinse doar atunci când vor și când sunt obosite. Altfel, nu vor ezita să-și scoată colții pentru a-ți spune „Destul!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel