5 tertipuri ușoare ca să te încălzești în lunile friguroase

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum te încălzești în lunile friguroase. Foto: Pixabay
Cum te încălzești în lunile friguroase. Foto: Pixabay

Odată ce temperatura începe să scadă, senzația de frig e din ce în ce mai puternică. Sunt însă câteva tertipuri la care poți apela ca să te încălzești și să  treci cu bine peste lunile friguroase. Iată care: 

Ce poți face ca să nu-ți fie frig în lunile reci, în afară de a sta în casă la gura sobei sau de a sta lipit de calorifer? Jessica Sepel, nutriționist clinic și autor, a epxlicat pentru TheDozyOwl.co.uk, că sunt cinci tertipuri simple cu care te încălzești cât ai clipi. Iată care sunt acestea: 

1. Faceți o baie fierbinte

Când vă pregătiți pentru culcare, faceți o baie fierbinte. Aceasta este benefică, deoarece vă ajută corpul să se relaxeze și să se pregătească pentru somn - ați putea merge chiar un pas mai departe adăugând săruri și chiar lavandă în apa din cadă, pentru o mai bună relaxare. Acest lucru va bloca căldura în organism, astfel încât să fiți confortabil când ajungeți în pat.

2. Încercați o băutură fierbinte cu niște „condimente”

Savurați o băutură fierbinte „condimentată” înainte de somn. Un ceai cu ghimbir sau un lapte de nuci încălzit cu scorțișoară sunt, ambele, o modalitate excelentă de a include condimente care se încălzesc energetic dar care și favorizează, fiind în același timp, un ritual nocturn care vă va ajuta să dormiți liniștit.

3. Sticla cu apă caldă

Este timpul să vă scoateți sticla sau pernele speciale cu apă fierbinte din debara! Umple o sticlă specială cu apă fierbinte și pune-o în pat, sub așternuturi.  Pe cât e de simplu, pe atât e de eficient, arată Jessica Sepel. De asemenea, este minunat să aplicați căldură ușoară oricăror dureri musculare sau alte dureri pe care le aveți, inclusiv cele menstruale.

4. Ritmul tău natural circadian

Corpurile noastre au nevoie, în mod natural, de mai mult somn în lunile mai reci, pe măsură ce orele de lumină și temperaturile scad. Deci, deși poate părea mai devreme seara, atunci când începeți să simțiți că vi se face somn, ar trebui să luați asta ca reper pentru a vă pregăti de culcare. 

5. Încercați un supliment natural

Dacă sunteți printre cei care se luptă să doarmă pe tot parcursul anului, atunci încercați, la recomandarea medicului de familie, un supliment care să vă ajute să adormiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel