7 motive pentru care te simți mereu obosit

Deși energia scăzută poate fi un semn al unei probleme de sănătate, specialiștii avertizează că poate fi și rezultatul unor obiceiuri mai puțin benefice pentru organism. 

1. Bei prea multă cofeină

Deși cofeina și băuturile energizante pot spori starea de spirit, energia și vigilența timp de câteva ore, odată ce încetați să le consumați, este posibil ca organismul dvs. să cedeze mult mai rapid, spune Sanam Hafeez, PsyD, neuropsiholog din New York și profesor la Universitatea Columbia.

2. Petreci prea mult timp în fața ecranului 

Majoritatea oamenilor petrec prea mult timp uitându-se la un ecran, ceea ce poate provoca tulburări oculare, dureri de cap și oboseală generală.

Și lumina albastră poate avea un efect deosebit de negativ asupra calității somnului, adaugă Blatner. Ba mai mult, lumina albastră suprimă producția de melatonină a corpului tău, un hormon care afectează ritmurile circadiene, potrivit Harvard Health Publishing.

3. Nu bei suficientă apă

Credeți sau nu, deshidratarea poate fi motivul principal al lipsei de energie. 

„Toți sportivii știu că, pentru a continua să performeze cât mai bine, trebuie să fie bine hidratați, dar același lucru este valabil dacă vrem să performăm cât mai bine în timpul zilei noastre de muncă și să rămânem energici și concentrați”, spune Blatner.

Citește continuarea pe SPECTACOLA. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel