7 obiecte din casă care pot fi aparate de sport

Dana Lascu |
Data publicării:
O parte din obiectele pentru curățenie pot fi veritabile aparte de sport. Foto: Pixabay
O parte din obiectele pentru curățenie pot fi veritabile aparte de sport. Foto: Pixabay

Între echipamentul sportiv, gadgeturi și abonamentul la sală, exercițiile fizice pot fi foarte scumpe. Din fericire, nu ai nevoie de niciunul dintre aceste lucruri pentru avea o viață mai activă. Iată 7 obiecte din casă care pot fi aparate de sport!

De fapt, casa este plină de „echipamente” de fitness gratuite la care poți face sport cât vrei și poți - dacă știi unde să le cauți și cum să le folosești.

1) Un prosop

Prosopul poate fi banda de rezistență! Folosiți un prosop pentru a vă ajuta să vă întindeți sau pentru un antrenamente pentru brațe. Poți să-ți antrenezi și picioarele cu ajutorul lui. Spre exemplu îl puteți ține întins între mâini, ca pe o bară, și să îl ridicați deasupra capului pentru a vă întinde spatele. 

2) Un perete

Nu veți găsi o casă pereți, evident! Pereții oferă stabilitate atunci când faceți exerciții de stretching (întindere) sau când vă lucrați cvadricepșii și fesierii făcând niște wall-sits (când stai cu spatele proptit de perete și ai genunchii îndoiți).

3) Scări

De ce să investești într-un stepper când ai acasă o scară perfect bună? Urcatul sau alergarea pe scări este o modalitate excelentă de a-ți face inimii să pompeze mai repede sângele și mușchii fesieri să ardă - fără a cheltui un leu.

4) Sticle de apă sau cu detergent pentru rufe

Tratați oricare dintre aceste obiecte de uz casnic ca greutăți în loc de gantere. Sunt slicle de care pot și umplute cu un litru, doi litri, 2,5 litri, așa că puteți face un antrenament ușor dar consistent. 

5) Mătura

În afară de măturat cu ea, o mătură poate, de asemenea, să ajute la antrenamentul șoldurilor și fesierilor. Data viitoare când măturați podeaua, agitați puțin lucrurile adăugând niște mișcări din șold sau răsuciri în jurul taliei la rutina obișnuită.

6) Scaunul

Un scaun fix (fără roți) poate aduce un plus excelent rutinei de antrenament, indiferent dacă încercați să vă perfecționați genuflexiunile sau să practicați câteva ridicări de picioare.

7) Blatul de la bucătărie

Întăriți-vă brațele și pieptul practicând mai multe seturi de flotări oblic pe blatul de la bucătărie. E o activitate utilă în timp ce așteptați să fiarbă apa sau să se preîncălzească cuptorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel