ANM, avertizare COD GALBEN: Săptămână de caniculă și disconfort termic în cea mai mare parte a țării. Temperaturi de până la 39 de grade

Dana Lascu |
Data publicării:
Sfaturi
Sfaturi

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o atenționare Cod galben de disconfort termic ridicat și caniculă valabilă până la sfârșitul acestei săptămâni în mare parte din țară.

Convor avertizării emise de meteorologii de la ANM, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de caniculă se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Luni, 26 iulie, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat în regiunile vestice.

Vremea va deveni caniculară în Bucureşti, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar până la sfârşitul săptămânii disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, potrivit prognozei speciale pentru Capitală în intervalul 26 - 31 iulie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Valorile temperaturii maxime vor creşte de la 32...33 de grade luni, spre 35 - 36 de grade marţi, iar apoi se vor situa în jurul a 38 de grade. Temperatura minimă va avea valori, în general, de 20 - 22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel