Biomarker pentru sindromul de oboseală cronică

Georgiana Ioniță / 27 oct 2019 / 12:46


Un test de sânge ar putea dezvălui  modul în care sistemele imunitare ale pacienților cu sindrom de oboseală cronică reacționează la stres, cu condiția ca primul biomarker să fie pentru boala debilitantă, a arătat un studiu pilot.

Ron Davis, doctor, profesor de biochimie și genetică, a spus că pacienții pot suferi zeci de ani fără diagnostic, deoarece testele de rutină de obicei revin la normal, notează Standford Medicine.

„Prea adesea, această boală este clasificată drept imaginară", a spus Davis, autorul principal al unei lucrări despre constatările publicate 29 aprilie în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Cercetătorii au folosit sarea pentru a simula stresul, studiind modificările rezultate în fluxul de electricitate la probele de sânge de 20 de persoane cu sindrom de oboseală cronică și 20 de persoane fără. Vârfurile de curent au apărut doar la pacienții cu sindrom de oboseală cronică.

Printre simptomele sindromului de oboseală cronică se numără epuizarea, sensibilitate și durere inexplicabilă.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy