Bolnav umilit de medic, la spitalul din Huşi. “Lăsaţi 2 numere de telefon, să vă anunţ când moare”

DCMedical Team |
Data publicării:
Doctor
Doctor

O doctoriţă de la spitalul din Huşi este anchetată de comisia de etică din unitatea medicală, după ce familia unui pacient o acuză că s-a purtat inuman cu bolnavul venit să se interneze.

Potrivit Stirile ProTv, bărbatul în vârstă de 55 de ani a ajuns la spital adus de Ambulanță, târziu în noapte, acuzând probleme respiratorii. Rudele spun că medicul care era de gardă la Compartimentul de Primiri Urgențe al spitalului din Huşi le-a reproşat pe un ton răstit că au venit la spital la ora aceea, apoi, fără să-l consulte prea mult pe pacient, le-a spus tuturor că, oricum, până dimineaţă, bărbatul o să moară.

Rodica Caraman, sora pacientului: "Ni s-a spus de ce l-am adus, că nu are mult de trăit, după cum arăta. Era slăbit, nu respira, că e în metastaze. A spus de faţă cu el, pe un ton ridicat, că el va muri. În repetate rânduri!" a declarat pentru Stirile ProTv.

Anca Toma, vecină: "Dumneaei, foarte obosită şi severă de ce am ajuns la ora asta şi nu la 8 sau 6. Nu pot, eu sunt vecină, i-am aşteptat sora să vină de la Bucureşti. "Nu mă interesează. Lăsaţi două numere de telefon să vă anunţ când moare." Felul în care ne-a tratat, oribil. Ne-a tratat ca pe nişte gunoaie care am deranjat-o din somnul cel mai frumos.

Cu tratament şi oxigen, bărbatul a supravieţuit peste noapte. Dimineața acesta a solicitat să fie transferat cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă din Vaslui. Aici a fost operat imediat şi respira cu ajutorul unui aparat. Tot la Vaslui i s-a făcut o biopsie, pentru a se stabili exact de ce suferă omul.

Între timp, conducerea spitalului din Huşi va analiza plângerea familiei.

Lucia Rotaru, managerul Spitalului Municipal Huşi: "Am demarat o anchetă, va fi analizat de comisia de etică. Din punct de vedere medical, a fost tratată corect, doar aspectul de etică îl reclamă familia", a declarat pentru Stirile ProTv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel