Bolnav umilit de medic, la spitalul din Huşi. “Lăsaţi 2 numere de telefon, să vă anunţ când moare”

DCMedical Team / 02 oct 2019 / 19:53
Doctor
Doctor

O doctoriţă de la spitalul din Huşi este anchetată de comisia de etică din unitatea medicală, după ce familia unui pacient o acuză că s-a purtat inuman cu bolnavul venit să se interneze.

Potrivit Stirile ProTv, bărbatul în vârstă de 55 de ani a ajuns la spital adus de Ambulanță, târziu în noapte, acuzând probleme respiratorii. Rudele spun că medicul care era de gardă la Compartimentul de Primiri Urgențe al spitalului din Huşi le-a reproşat pe un ton răstit că au venit la spital la ora aceea, apoi, fără să-l consulte prea mult pe pacient, le-a spus tuturor că, oricum, până dimineaţă, bărbatul o să moară.

Rodica Caraman, sora pacientului: "Ni s-a spus de ce l-am adus, că nu are mult de trăit, după cum arăta. Era slăbit, nu respira, că e în metastaze. A spus de faţă cu el, pe un ton ridicat, că el va muri. În repetate rânduri!" a declarat pentru Stirile ProTv.

Anca Toma, vecină: "Dumneaei, foarte obosită şi severă de ce am ajuns la ora asta şi nu la 8 sau 6. Nu pot, eu sunt vecină, i-am aşteptat sora să vină de la Bucureşti. "Nu mă interesează. Lăsaţi două numere de telefon să vă anunţ când moare." Felul în care ne-a tratat, oribil. Ne-a tratat ca pe nişte gunoaie care am deranjat-o din somnul cel mai frumos.

Cu tratament şi oxigen, bărbatul a supravieţuit peste noapte. Dimineața acesta a solicitat să fie transferat cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă din Vaslui. Aici a fost operat imediat şi respira cu ajutorul unui aparat. Tot la Vaslui i s-a făcut o biopsie, pentru a se stabili exact de ce suferă omul.

Între timp, conducerea spitalului din Huşi va analiza plângerea familiei.

Lucia Rotaru, managerul Spitalului Municipal Huşi: "Am demarat o anchetă, va fi analizat de comisia de etică. Din punct de vedere medical, a fost tratată corect, doar aspectul de etică îl reclamă familia", a declarat pentru Stirile ProTv.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy