Căpșunile, bogate în vitamine și antioxidanți. Cinci motive să le consumi zilnic
Căpșunile sunt ușor de cultivat și îngrijit, fără să ai nevoie de vreun echipament special. Te poți bucura de aceste fructe gustoase direct din propria...
Căpșunile fac parte din familia Rosacealeor, aceeași familie cu cireșele, vișinii, dar și cu merii, perii, prunii, piersicii, caișii, corcodușii, murele și zmeura. Toate plantele familiei Fragaria sunt numite comun căpșuni, fiind fructe comestibile. Cele peste 600 de soiuri de Fragaria cultivate în prezent au la origine 6 specii sălbatice de bază. Ceea ce folosim în mod curent – este căpșunul de grădină – Fragaria xananassa.
Consumul zilnic de căpșuni reduce tensiunea arterială, colesterolul, probabilitatea unui atac de cord și riscul de a dezvolta cancer.
Culoarea roșie, aroma minunată și gustul deosebit al căpșunilor cuceresc nu doar copii, ci și și adulții. Există o mie și unul de motive pentru care nu ar trebui să refuzi această delicatesă.
Feniculul întărește sistemul nervos și normalizează tractul digestiv. De ce să-l incluzi în dietă
Căpșunile au proprietăți diuretice, antiinflamatorii și protectoare împotriva radicalilor liberi, care provoacă diferite tipuri de cancer.
Căpșunile conțin o cantitate mare de vitamina C. Dar, pe lângă vitamina C, acest fruct este foarte bogat în acid folic, magneziu, potasiu, vitaminele B5 și B6, magneziu, roflavină, flavonoide și mulți antioxidanți.
Antioxidanții sunt benefici pentru sănătatea inimii, în timp ce compușii fenolici opresc creșterea nivelului de colesterol și scad riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. Vitamina C și fibrele sunt, de asemenea, benefice pentru scăderea nivelului de colesterol din sânge. În plus, căpșunile pot fi consumate de persoanele diabetice deoarece au un index glicemic redus.
Căpșunile previn bolile cardiovasculare
Căpșunile conțin un tip de antioxidant numit antocianină, care protejează inima și previne bolile cardiovasculare.
Laptele cu usturoi, un remediu natural pentru artrită și diabet
O mână de căpșuni, consumată în fiecare zi, scade tensiunea arterială, colesterolul rău și trigliceridele, crește elasticitatea arterelor și reduce riscul de infarct miocardic.
Căpșunile hidratează pielea
Căpșunile conțin aproape 92% apă, ceea ce le face unul dintre cele mai recomandate fructe dacă aveți probleme de deshidratare în timpul sezonului de vară. Conțin minerale importante care reglează cantitatea de electroliți din organism și combat pierderea de lichide.
Căpșunile îmbunătățesc starea de spirit și combat îmbătrânirea prematură
Vitamina B1, care se găsește în căpșuni, de altfel cunoscută ca alimentul preferat al sistemului nervos, îmbunătățește starea de spirit și crește excitarea.
Căpșunile luptă împotriva îmbătrânirii premature și echilibrează dezechilibrele hormonale ale pielii.
11 alimente inflamatoare care fac ravagii în corpul tău. Cu ce le puteți înlocui
De asemenea, le poți folosi în diverse măști și vei avea o piele frumoasă și sănătoasă.
Căpșunile luptă împotriva constipației
Căpșunile conțin o cantitate semnificativă de fibre solubile, care, împreună cu apa, facilitează digestia și elimină bacteriile și toxinele din tractul digestiv.
Căpșunele nu trebuie spălate înainte de a fi introduse la frigider deoarece expunerea la
umezeala și frig determină apariția mucegaiului. Ele se păstrează mai bine și dacă nu le
rupi codița și frunzulițele până în momentul consumului.
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Cum scap de pofta de dulce
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
