Cinci alimente perfecte pentru piele pe care să le adaugi în dietă primăvara

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cinci alimente perfecte pentru piele pe care să le adaugi în dieta.Foto: Freepick @Racool_studio
Cinci alimente perfecte pentru piele pe care să le adaugi în dieta.Foto: Freepick @Racool_studio

Cinci alimente trebuie consumate primăvara, dacă vrei să ai o piele sănătoasă și luminoasă.

Care sunt cele cinci alimente recomandate de nutriționiști pentru frumusețea și sănătatea tenului. Acestea sunt deosebit de importante primăvara. 

În ce constă farfuria pentru frumusețe și sănătate? Dintr-o sursă de proteine de calitate, carbohidrați complecși, cereale integrale, grăsimi, fibre, din legume, ierburi, fructe de pădure, fructe. De asemenea, nu uita de apă. Combinația potrivită de produse din fiecare categorie susține sănătatea și frumusețea în orice moment al anului. 

Care este cel mai bun moment pentru a face sport: dimineața sau seara?

Un corp sănătos înseamnă o piele sănătoasă. De îndată ce unul dintre sisteme eșuează în organism, pe ten apar erupții cutanate, puncte negre, pori dilatați, pete de vârstă și  riduri timpurii. Spre exemplu, în absența alimentelor care să susțină vezica biliară, pielea va fi uscată și ridată. Iar la un exces de dulciuri și produse lactate în dietă, producția de sebum crește, și porii se măresc.

Nu te grăbi să alergi la salon de cosmetică. Pielea este o reflectare a stării interne a corpului, așa că poți menține frumusețea nu doar din exterior, ci și din interior.

Acești nutrienți și alimente te vor ajuta 

1. Proteină. Bulionul de oase este un cocktail de aminoacizi pe care îl poți face acasă fără a cheltui prea mulți bani. Colagenul este principalul inamic al îmbătrânirii, hidratează pielea din interior și o face suplă. Un pahar de bulion de oase fiert 14 ore conține 10 grame din cea mai pură proteină, ai căror aminoacizi sunt utilizați pentru sinteza colagenului. În procesul de fierbere îndelungată, oasele oferă bulionului toate oligoelementele necesare: sodiu, potasiu, calciu, magneziu și fosfor. 

Beneficiile scăderii în greutate, impact pe termen lung. Cercetător: Recuperarea greutății este mai lentă decât își imaginează majoritatea

De asemenea, bulionul conține o substanță numită L-glutamina, care vindecă pereții tractului gastro-intestinal. Când membrana mucoasă a pereților tractului gastrointestinal este intactă, poate absorbi aminoacizii, grăsimile, vitaminele și oligoelementele necesare pentru o piele frumoasă. Supa de oase poate fi consumată atât în ​​formă pură, cât și gătită pe ea supe, cereale.

Versiunea pe bază de plante a cocktail-ului de aminoacizi este proteina din cânepă. Pe lângă fosfor, magneziu, potasiu, fier și calciu, compoziția unei astfel de pulberi include 20 de aminoacizi, dintre care opt esențiali, pe care organismul nu îi poate sintetiza singur și trebuie obținuți din alimente. 30 de grame de pudră de de cânepă conțin 12 grame de proteine.

Proteina din cânepă poate fi consumată atât în ​​formă pură, cât și adăugată în preparate - în smoothie-uri, cereale, iaurturi, produse de patiserie. 

Acidul hialuronic, beneficii pentru sănătate. 7 alimente în care se găsește

2. Carbohidrați complecși. Quinoa este o sursă de carbohidrați complecși fără gluten. Quinoa conține o varietate de antioxidanți, inclusiv quercetină, beta-caroten, kaempferol, acid vanilic și acid ferulic, toți având efecte antiinflamatorii și anti-îmbătrânire. Este bogată  în fibre, mangan, cupru, zinc, magneziu, seleniu, fosfor și vitamine B. Quinoa poate fi adăugată în salate, umplută cu ardei și mâncată singură.

3. Grăsimi. Untul ghee este un alt produs prietenos cu bugetul pentru o piele frumoasă pe care îl puteți face acasă. Untul se topește până când sunt eliminate impuritățile nocive, cazeina, lactoza, dar rămân vitaminele A, E si K, necesare pentru o piele strălucitoare.

Grăsimile din dietă oferă sprijin pentru funcționarea vezicii biliare, care este responsabilă de absorbția grăsimilor și a vitaminelor liposolubile și de eliminarea toxinelor. Unul dintre acizii grași, butiratul, care se găsește în ghee, joacă un rol central în susținerea unei microbiote intestinale sănătoase.

Oboseala cronică: simptome și cauze. 5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a scăpa de ea

O versiune vegetală a sursei de grăsimi este nuca de cocos și derivații săi: ulei, fulgi, făină, apă, lapte. Uleiul de cocos conține acizi caproic și lauric, care au efect antifungic, de aceea este folosit in protocoalele de nutriție anti-candida - creșterea activa a ciupercilor Candida poate fi una dintre cauzele eruptiilor faciale. Antioxidanții din uleiul de cocos  previn îmbătrânirea pielii. Cafeaua cu adaos de ulei de cocos este incredibil de gustoasă și fragedă.

4. Fibre. O altă modalitate de a  menține vezica biliară este să adaugi în dietă alimente cu gust amar, cum ar fi rucola.  De asemenea, rucola promovează o bună motilitate intestinală și „hrănește” bacteriile sănătoase ale microflorei. Consumul de rucola protejează pielea de daunele razelor ultraviolete, deoarece antioxidanții săi luptă împotriva stresului oxidativ, vinovat de îmbătrânirea timpurii a pielii. La fel ca toate legumele cu frunze verzi, rucola este un aliment alcalinizant care ajută la restabilirea nivelurilor optime ale pH-ului organismului, care este esențial în prevenirea îmbătrânirii. 

Nouă alimente pe care toți nutriționiștii le vor aproba. Adaugă-le în dieta ta

5. Apă. Pentru ca pielea să fie hidratată, nu trebuie să uiți de necesarul minim zilnic de apă obișnuită - 30 ml pe kg de greutate corporală. Poți diversifica apa cu citrice. Vitamina C din aceste fructe este implicată în sinteza colagenului, iar gustul acru ridică aciditatea sucului gastric, ajutând proteina din alimente să fie pe deplin absorbită.

O atenție deosebită trebuie acordată
- vitaminelor liposolubile: A, D, E, K;

- vitaminelor solubile în apă din grupele B și C;

- oligoelementelor: fier, zinc, cupru.

Produsele pentru o piele frumoasă ar trebui să conțină proteine, grăsimi, carbohidrați complecși, vitamine, oligoelemente și antioxidanți. Pentru a asigura organismului toate substanțele utile, respectă principiile unei bune alimentații. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel