Cum să-ți înșeli pofta de mâncare: șapte moduri simple

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cum să-ți înșeli pofta de mâncare. Foto: Freepick @KamranAydinov
Cum să-ți înșeli pofta de mâncare. Foto: Freepick @KamranAydinov

Cum să-ți înșeli pofta de mâncare pentru a nu consuma calorii în plus. Află trucurile din acest articol. 

Uneori, o persoană mănâncă chiar dacă nu-i este foame, iar astfel de gustări au un efect negativ asupra sănătății și a siluetei. Dar există metode dovedite prin care poți corecta această situație și poți reduce cantitatea de alimente.

Anxietatea, stresul, experiențele emoționale sunt factori care la unele persoane, amplifică pofta de mâncare. De aceea se spune că unele persoane își „mănâncă” problemele.

Există câteva metode dovedite, care te pot ajuta să-ți înșeli pofta de mâncare. 

Începe cu un obiectiv mic. Dacă ai început postul intermitent, nu este nevoie să faci  pauze lungi de 24 sau 16 ore. Este mai bine să refuzi mâncarea timp de 8-12 ore și să crești treptat timpul.

Fructul care scade tensiunea arterială. Ce alte beneficii are asupra inimii

Bea multă apă. Dacă bei multă apă în timpul zilei, dorința de a mânca nu va fi atât de puternică. Apa reglează pofta de mâncare și previne supraalimentarea.

Mănâncă mai multe proteine. Alimentele bogate în proteine ​​ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și la controlul hormonilor apetitului. Astfel, numărul de gustări devine treptat mai mic. Proteinele sunt foarte importante pentru buna funcționare a organismului, fiind esențiale în procesele prin care alimentele sunt transformate în energie.

Proteinele oferă multe beneficii, iar un aspect important este ca sprijină la crearea anticorpilor, care luptă cu infecțiile și bolile. Cu ajutorul proteinelor, organismul poate repara celulele și poate crea altele noi. 

De ce să nu mai bei niciodată cafea fierbinte, dar nici rece. Obiceiul care declanșează cancerul: Deci nu cofeina dă cancerul

Alege produse cu fibre. O dietă bogată în fibre va menține glicemia stabilă pe tot parcursul zilei. În plus, fibrele contribuie la buna funcționare a tractului digestiv.

Fibrele se referă la un grup divers de carbohidrați pe care oamenii nu îi pot digera. Deși majoritatea carbohidraților sunt descompuși în molecule de zahăr, fibrele nu pot fi descompuse în molecule de zahăr și trec prin corp nedigerate. 

Fibrele ajută la reglarea utilizării zaharurilor de către organism, ajutând la menținerea sub control a senzației de foame și a zahărului din sânge, scăzând riscul bolilor de inimă, cancerului de colon și diabetului de tip 2. Aportul zilnic recomandat este de 38 de grame pentru bărbați și de 25 de grame de fibre pentru femei. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor mănâncă doar aproximativ jumătate din cantitățile indicate.

Pofta de sărat, cauză a dezechilibrului electrolitic. Cum se poate gestiona

Dormi 8 ore. Lipsa somnului crește senzația de foame și încetinește arderea grăsimilor. Somnul adecvat susține ritmurile circadiene corecte care reglează hormonii care afectează metabolismul.

Mănâncă încet. Nu ar trebui să mănânci alimentele prea repede. Mâncarea atentă te ajută să mănânci mai puțin, deoarece creierului  ia mai mult timp să știe că stomacul este plin.

Ocupă-ți timpul cu ceva. Dacă atacurile de foame te împiedică să urmezi regulile postului intermitent, ar trebui să faci ceva pentru a nu te gândi la mâncare. Spre exemplu, ieși la plimbare, fă curățenie, tricotează ceva, desenează, iar lista poate continua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel