De ce câinele tău latră la unii oameni și la alții nu. 5 motive la care nu te-ai fi gândit

Câinii sunt mereu în alertă atunci când se întâlnesc cu cineva străin. Cu toate acestea, uneori încep imediat să mârâie sau să latre la unii oameni, dar la alții nu. Acest temperament ar putea indica agresivitate, o atitudine defensivă sau pur și simplu o formă de anxietate. Dar de ce au reacții diferite în funcție de individ?

1. Necunoscutul este înfricoșător

Cel mai frecvent motiv pentru care câinele tău reacționează agresiv la anumite persoane este noutatea. Dacă patrupedul nu este familiarizat cu lumea exterioară, fiecare expunere la străini poate părea amenințătoare pentru animal. Deci, câinele este mai probabil să latre la persoanele care posedă mai multe trăsături necunoscute, mai ales când vine vorba de miros și aspect.

2. Câinii percep unele caracteristici ca fiind mai amenințătoare

Oamenii diferă ca dimensiune, caracteristici și mișcare, iar toate acestea pot părea intimidante pentru câine. Printre lucrurile care ar putea fi descurajante sunt:

- Accesorii precum pălării și ochelari de soare care obstrucționează vederea câinelui asupra feței cuiva

- Părul facial, din același motiv

- Vocea groasă

- Limbajul corpului, în special contactul intens cu ochii sau privirea fixă

- Mirosul puternic de fum, șampon, parfum, deodorant 

Unii câini se tem, în general, mai mult de bărbații adulți, deoarece au trăsături mai „ciudate” din perspectiva câinelui: sunt mai înalți, au o voce mai profundă și...păr facial.

3. Amintirile proaste pot strica introducerea

Este posibil ca patrupedul să observe ceva cu care are o asociere negativă și să devină defensiv. Unii oameni pot părea înspăimântători pentru câini, deoarece conectează mirosul sau aspectul unei persoane cu amintiri proaste. În cazul în care câinele a fost traumatizat sau abuzat în trecut, acesta poate să latre la oamenii care îi amintește de cei care l-au maltratat.

4. Încearcă să-și protejeze stăpânii, chiar dacă nu este necesar

Câinii pot fi teritoriali și protectori cu stăpânii lor. Deci, ei pot reacționa agresiv față de oricine „invadează” spațiul lor sau acționează într-un mod care poate fi perceput ca amenințător pentru familia lor. Comportamentele care pot declanșa o reacție de acest gen nu trebuie să fie de fapt agresive: pot fi doar o acțiune bruscă sau energică.

5. Ei văd adevărata față a oamenilor

Câinii sunt adesea buni judecători ai caracterului, iar mai multe studii au arătat că patrupezii pot determina de fapt dacă o persoană este de încredere sau nu. Câinii monitorizează constant interacțiunile sociale și sunt atenți la modul în care alte persoane își tratează stăpânii. Sunt mai predispuși să arate neîncredere și să latre, dacă văd că oamenii nu sunt de ajutor. Pot chiar să preia atitudinea generală a proprietarului lor față de cineva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel