O deputată afro-americană a dezvăluit că şi-a pierdut subit tot părul, într-o înregistrare devenită virală

Ayanna Pressley, aleasă democrată în Congresul american, Foto Facebook
Ayanna Pressley, aleasă democrată în Congresul american, Foto Facebook

Ayanna Pressley, aleasă democrată în Congresul american, a dezvăluit joi că şi-a pierdut subit tot părul, din cauza alopeciei, într-o înregistrare video devenită rapid virală, relatează AFP.

 

"Ca femeie de culoare, viaţa privată este politică. Povestea părului meu nu reprezintă deloc o excepţie. Împărtăşesc astăzi o poveste foarte intimă pentru a crea o platformă pentru alţii", a postat ea pe Twitter, ataşând înregistrarea video a mărturiei sale emoţionale pentru The Root.

Aleasa din Massachusetts a dezvăluit că suferă de alopecie, o maladie care provoacă o pierdere subită a părului. Ea povesteşte că s-a trezit într-o dimineaţă, apoi în toate dimineţile, cu chiuveta plină de păr, notează Agerpres. 

"În ajunul impeachment-ului, ultimele mele şuviţe de păr au căzut, eram complet cheală şi trebuia să merg să votez în câteva ore", povesteşte femeia de 45 de ani, vizibil emoţionată, referindu-se la votul de punere sub acuzare a lui Donald Trump în Camera Reprezentanţilor, de pe 18 decembrie 2019.

Ea relatează că s-a simţit expusă, goală, ruşinată, vulnerabilă şi că a avut sentimentul de a participa la o "trădare culturală" faţă de toate fetiţele care îi admirau cozile împletite.

Ayanna Pressley spune că a simţit că le datorează o explicaţie tuturor acestor fetiţe. "Soţul meu mi-a spus că nu, că nu totul trebuie să fie politică, dar adevărul este că sunt o femeie de culoare în politică şi tot ce fac este politică", a declarat ea.

Femeia originară din Chicago a venit apoi în faţa camerei fără perucă, afirmând: "Nu mă aflu aici doar pentru a ocupa spaţiul, sunt aici pentru a-l crea".

Un studiu publicat în 2019 în Journal of the American Academy of Dermatology a dezvăluit că afro-americancele suferă de alopecie într-un procent mai mare decât alte femei, cercetătorii sugerând că o combinaţie de factori genetici şi de mediu cauzează afecţiunea.

Înregistrarea video, publicată joi, a depăşit un milion de vizualizări pe Twitter vineri, la ora 00:30 GMT.

"Ayanna, eşti un dar ceresc", i-a transmis noua stea a Partidului Democrat Alexandria Ocasio-Cortez, mezina Congresului.

"Eşti o regină de culoare absolut magnifică. Ştiu că femei şi tinere din lumea întreagă îşi vor purta coroanele cu mai multă mândrie astăzi datorită ţie", a apreciat la rândul ei colega sa Ilhan Omar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel