Primele transferuri pe timp de noapte pe heliportul SUUB

Ieri, 30 decembrie, la Spitalul Universitar de Urgență București au fost făcute primele transferuri pe timp de noapte pe heliportul SUUB. Doi pacienți cu infarct miocardic acut au fost aduși după lăsarea serii, unul din Craiova și o pacientă din Tulcea. În total, pe tot parcursul zilei de ieri, 6 pacienți au fost transferați cu elicopterele SMURD la Spitalul Universitar de Urgență București.

"Luni, 30 decembrie, au fost transferați cinci pacienți cu infarct și o pacientă cu pericardită hemoragică. Datorită heliportului, pacienții au ajuns mult mai repede la spital și este foarte important că timpul de transport a fost scurtat, fiindcă noi, personalul medical specializat, putem interveni mai repede pentru salvarea vieții dumnealor. Spre exemplu, în cazul pacientei din Tulcea, transferul cu elicopterul a reprezentat un mare avantaj. Pacienta a ajuns noaptea la noi, adusă cu elicopterul și imediat după ce am preluat-o i-am făcut coronarografie și angioplastie, iar acum evoluția este favorabilă. De altfel toți pacienții aduși ieri cu infarct la spital au beneficiat de coronarografie cu angioplastie", spune dr. Vlad Vintilă, medic primar cardiolog.

Potrivit reprezenților SUUB, starea pacienților transferați, ieri, cu elicopterul la Spitalul Universitar de Urgență București este stabilă, iar evoluția este favorabilă.
De pe data 3 decembrie, de când heliportul Spitalului Universitar de Urgență București a devenit operațional și până ieri, 30 decembrie, 13 pacienți au fost transferați cu elicopterul.
Lucrările la heliportul Spitalului Universitar de Urgență București au început în luna aprilie 2019. Este singurul heliport medical în terasă din București, autorizat pentru zboruri pe timp de zi și de noapte.

"Heliportul de la Spitalul Universitar de Urgență reprezintă un mare avantaj pentru bolnavi, deoarece ambulanțele nu mai pierd timp în trafic. Normalitatea este ca elicopterul să aducă bolnavul direct la unitatea medicală, unde, în cel mai scurt timp cu putință primește ajutorul de care are nevoie. Durează doar câteva minute de la preluare pacientului de la elicopter până este adus la camera de gardă unde i se fac toate investigațiile necesare, adică un timp scurt, pentru că salvarea vieții pacientului este prioritară pentru noi", spune dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel