Siguranța sănătății. Mijloace imunoprofilactice și terapeutice, proiect

Beatrice Grigore |
Data publicării:

Plenul Senatului a adoptat un proiect de reglementare şi aprobare a Ordonanţei de Urgenţă nr.67/2018 privind stabilirea unor măsuri în domeniul cercetării-dezvoltării inovării şi producerii de mijloace imunoprofilactice, terapeutice şi antidoturi, în vederea asigurării protecţiei intereselor esenţiale ale siguranţei stării de sănătate a populaţiei.

Proiectul, iniţiat de Guvern, a fost adoptat cu 81 de voturi "pentru" şi două "împotrivă".

Guvernul a susţinut adoptarea proiectului prin secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Dan Dumitrescu, care a precizat că, în esenţă, proiectul vizează clarificarea situaţiei acreditărilor, certificatelor, atestatelor şi autorizărilor dobândite anterior de către fostul Institut Naţional de Cercetare "Cantacuzino", în sensul că se transmit, de drept, nou-înfiinţatului Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

Actul normativ prevede "completarea art.8 din din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 66/2017". Senatul este prima Cameră sesizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel