Solidaritatea Sanitară: Cât ar costa Guvernul să majoreze salariile din Sănătate. Impactul bugetar

Dana Lascu |
Data publicării:
Bani
Bani

Federația „Solidaritatea Sanitară” a relizat un calcul care arată exact impactul a supra bugetului de stat pe care l-ar avea majorările salariale care trebuiau să intre în vigoare de la 1 ianuarie.  

 „Estimările financiare arată că Guvernul „este scump la tărâțe și ieftin la făină”!

În baza datelor colectate de la spitale, experții Federației „Solidaritatea Sanitară” au analizat impactul financiar al acordării dreptului legal la creșterea salariului de bază începând cu 1 ianuarie 2021:

-  Impactul asupra bugetului de stat este de 0,338% (raportat la încasările bugetare aferente anului 2020).

- „Costul recunoștinței” (suma necesară) este de cca. 44.913.000 lei/lună, respectiv 538.956.000 lei/an.

- Această sumă reprezintă cca. 0,938% din cheltuielile de personal (raportat la suma corespunzătoare anului 2020).

- Aproape jumătate din această sumă, respectiv cca. 230.000.000 lei, se întoarce la bugetul de stat. Plata efectivă este de cca.  309.000.000 lei, adică de cca. 0,194% din bugetul de stat (raportat la încasările bugetare aferente anului 2020).

Alături de datele financiare în balanță atârnă necesitatea recunoașterii eforturilor profesioniștilor din sănătate în toată această perioadă.

NOTĂ: Datele sunt rezultate din procesarea informațiilor obținute în urma analizei unui eșantion de unități sanitare, acestea totalizând 11,8% lucrători din unitățile sanitare publice”, se arată într-un document remis redacției de reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel