Știrile zilei în lumea medicală. Torino impune o distanțare socială pentru fumătorii în aer liber

Vlad Crăciunoiu |
Data actualizării: | Data publicării:
stirile zilei Foto: Freepik @alicephoto
stirile zilei Foto: Freepik @alicephoto

Fii la curent cu ultimele noutăți din domeniul medical.

Iată ultimele știri din lumea sănătății:

1. Interzicerea fumatului în Marea Britanie avansează în Parlament

Inițiativa premierului britanic Rishi Sunak de a interzice vânzarea de țigări celor sub 15 ani a trecut de votul inițial al Parlamentului. Cu toate acestea, propunerea se confruntă cu opoziția unor membri ai Partidului Conservator, printre care Liz Truss și Boris Johnson, care spun că statul nu ar trebui să intervină în modul în care oamenii își trăiesc viața.

2. Scrutinul asupra administratorilor de beneficii farmaceutice din SUA

Atât republicanii, cât și democrații îi vizează pe managerii de beneficii farmaceutice (PBM) din cauza rolului lor în costurile ridicate ale medicamentelor eliberate pe bază de rețetă. În ciuda atenției, PBM-urile au evitat noi reforme legislative, după cum se arată în acordul de luna trecută privind bugetul guvernului american.

3. Rolul Chinei în criza americană a fentanilului a fost dezvăluit

O comisie a Congresului SUA a constatat că Republica Populară Chineză subvenționează producția de precursori ilicit de fentanil, contribuind la criza opioidelor din SUA. Investigația a dezvăluit că Beijingul oferă reduceri de taxe companiilor care produc aceste substanțe, având condiția ca ele să fie vândute în afara Chinei, potrivit Reuters.

4. Interzicerea îngrijirii pentru afirmarea sexului în Ohio a fost oprită temporar

Un judecător din Ohio a blocat intrarea în vigoare a unei legi care interzicea îngrijirea de afirmare a sexului pentru minorii transsexuali. Decizia a fost luată după ce doi copii transsexuali și familiile lor au intentat un proces, susținând că legea ar provoca daune permanente.

5. UnitedHealth se confruntă cu schimbarea Healthcare Hack

UnitedHealth Group anticipează un cost de până la 1,6 miliarde de dolari din cauza unui atac cibernetic asupra unității sale Change Healthcare. În pofida acestui eșec, conglomeratul de sănătate a depășit așteptările privind profiturile din primul trimestru, acțiunile sale crescând cu 5,3%.

6. Nu au fost raportate decese cauzate de siropul pentru tuse J&J retras de pe piață în Nigeria

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Nigeria nu are înregistrări privind decese sau îmbolnăviri ale copiilor legate de siropul pentru tuse retras de la Johnson & Johnson. Retragerea a avut loc în urma descoperirii unor niveluri toxice de dietilenglicol, ceea ce a determinat retrageri în alte cinci țări africane.

7. Torino impune o distanțare socială pentru fumătorii în aer liber

Torino a pus în aplicare o interdicție privind fumatul în aer liber, cu excepția cazului în care indivizii păstrează o distanță de cinci metri față de ceilalți. Primarul Stefano Lo Russo a descris măsura ca promovând respectul față de nefumători.

8. Ungaria luptă împotriva epidemiei de gripă aviară H5N1

Ungaria a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N1 în cinci ferme avicole. Autoritățile au sacrificat zeci de mii de păsări din zonele afectate.

9. FDA avertizează asupra contrafacerii injecțiilor de Botox contrafăcute

FDA și CDC investighează rapoartele privind reacțiile nocive provocate de versiunile contrafăcute ale Botox-ului AbbVie, utilizat în scopuri cosmetice. Profesioniștii din domeniul sănătății și consumatorii sunt sfătuiți să dea dovadă de prudență.

10. Johnson & Johnson se confruntă cu provocări în ceea ce privește vânzările de dispozitive medicale

Veniturile din primul trimestru ale Johnson & Johnson au fost sub așteptări în ceea ce privește dispozitivele medicale și medicamentul său pentru psoriazis Stelara. În ciuda acestui fapt, activitatea de dispozitive medicale a companiei a înregistrat vânzări puternice, în special în cazul pompelor cardiace și al dispozitivelor de închidere a rănilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel