Tensiuni în sănătate. Se cere o întâlnire urgentă cu Dăncilă

Irina Constantin |
Data publicării:
UPU
UPU

Biroul Operativ al Federaţiei SANITAS transmite că a participat joi la cea de-a doua întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii având ca tema O.U.G. nr. 114./2018 cu gravele blocaje şi inechități pe care aceasta le aduce în sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială.

”Discuțiile pe acest act normativ au început săptămâna trecută la solicitarea noastră, iar la întâlnirea de ieri, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii erau așteptați cu soluții concrete pentru aspectele semnalate. Din păcate însă, echipa ministerială prezentă la întâlnirea cu sindicatele nu a putut prezenta un plan de modificare a O.U.G. sau soluții care să readucă normalitatea în salarizarea personalului din sănătate şi asistenţă socială.

În aceste condiții, Federaţia SANITAS a solicitat organizarea, în regim de urgenţă, a unei întâlniri cu Premierul României şi o echipă guvernamentală formată din reprezentanți abilitați să ofere soluțiile optime pentru disfuncţionalitățile create prin adoptarea O.U.G. nr. 114/2018.

Ne exprimăm speranța că această întâlnire va avea loc foarte curând şi că cei prezenți vor reuși să răspundă pozitiv revendicărilor membrilor noştri de sindicat. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a hotărî, în interiorul organizației, alte tipuri de acțiuni în susținerea drepturilor celor peste 100.000 de membri pe care îi reprezentăm!”  transmite SANITAS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel