Torino, gazda salonului Slow Food. Modul în care ne hrănim, principala temă

Vlad Manolache |
Data publicării:

Salonul gustului, marea întâlnire bienală internaţională organizată de reţeaua Slow Food, s-a deschis joi dimineaţă la Torino, în nord-estul Italiei, în prezenţa a sute de mici producători şi crescători din lumea întreagă, relatează AFP.

Circa 7.000 de delegaţi din reţeaua Slow Food veniţi din 150 de ţări participă la cea de a 12-a ediţie a acestei manifestări organizate până luni, care de această dată are ca temă "Food for change" (Hrană pentru schimbare).

"Modul în care mâncăm, producem, distribuim hrana în fiecare zi are un impact enorm asupra lumii în care trăim. Să fii protagonist al schimbării şi al viitorului înseamnă în primul rând să devii conştient de acest lucru", a subliniat Carlo Petrini, fondatorul Slow Food, într-un editorial pentru cotidianul La Stampa.

Expozanți din 83 de țări

Salonul propune numeroase dezbateri şi conferinţe, degustări, ateliere sau chiar un târg internaţional.

O mie de expozanţi veniţi din 83 de ţări îşi prezintă specialităţile gastronomice, alături de 250 de producători de "produse santinelă", mici producţii tradiţionale sau pe cale de extincţie protejate de eticheta Slow Food, precum cafeaua Nyasaland de pe muntele Elgon din Uganda.

Fondată în 1986 în regiunea Torino drept reacţie la deschiderea primelor fast-food-uri în Italia, reţeaua Slow Food, prezentă acum în 160 de ţări, vrea să educe gustul, să apere biodiversitatea şi să promoveze un model alimentar care să respecte mediul şi identităţile culturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel