UMF „Carol Davila”, în primele 150 de facultăți din 1.000 incluse în Top Shanghai 2021

Dana Lascu |
Data publicării:
UMF Carol Davila București. Foto: DC Medical
UMF Carol Davila București. Foto: DC Medical

UMF „Carol Davila” din București a urcat, anul acesta, în Top Shanghai, un clasament care stabilește primele 1.000 cele mai bune universități din lume. Anul trecut, UMF era în categoria 151-200, anul acesta însă a urcat încategoria 101-150. 

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București înregistrează și anul acesta o nouă performanță academică urcând trepte importante în ierarhia unuia dintre cele mai presigioase clasamente internaționale ale universităților – TOP Shanghai (link direct top). 

Astfel, dacă în 2020 UMF „Carol Davila” s-a poziționat în intervalul 151-200 în domeniul „Medical Sciences”, pe subiectul „Clinical Medicine”, anul acesta , prestigiosul TOP Shanghai îi atribuie o poziție superioară, pe același domeniu și subiect, în intervalul 101-150 . 

„Ascensiunea remarcabilă a Universității noastre în acest prestigios Top internațional se datorează exclusiv comunității academice de la Carol Davila care demonstrează încă odată că rămâne un pilon important în planul cercetării științifice medicale internaționale. În acest context, reiterez faptul că aceste eforturi ale UMFCD dedicate accederii în ierarhiile performanței internaționale devin progresiv comparabile cu cele ale centrelor universitare de top din lume, după cum se poate vedea la o privire de ansamblu în clasamentul actual al TOP Shanghai. Am convingerea că menținând acest trend ascendent vom reuși să ne impunem cât mai curând ca un lider european regional”, a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. 

Pentru a fi incluși într-un clasament pe un domeniu, universitățile trebuie să aibă, anual, un număr minim de publicații de cercetare. Pragul de publicare este diferit în funcție de subiectele pe domenii ale clasamentului. Datele bibliometrice sunt colectate de pe Web of Science și InCites.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel